Kvinoapihvit, hapanimeläkastike ja bataattiranskikset

blogimg_7100.jpg

Tämä on pihvi-ranskis-ateria terveellisenä kasvisversiona, ja vielä superherkullisena! 

Kvinoapihvit

Ainekset (neljälle)

10cm pala purjoa

2rkl öljyä

5dl keitettyä kvinoaa (n. 1,5dl raakana)

2,5dl porkkanaraastetta

1-2dl grahamjauhoja

1tl suolaa

mustapippuria

Valmistus

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. 

Pilko purjo, ja kuullota sitä hetki pannulla pienessä määrässä öljyä. Kaada purjo, kvinoa ja kaikki muutkin ainekset kulhoon ja sekoittele yhtenäiseksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä, jos aikaa on riittämiin niin puoli tuntia. 

Muotoile käsin taikinasta tiiviitä pihvejä, ja paista niitä pannulla öljyssä molemmin puolin muutaman minuutin ajan. 

Hapanimeläkastike

Ainekset

2 valkosipulinkynttä

1rkl inkivääritahnaa

2rkl öljyä

2dl ananasmehua

1dl vettä

puolikkaan limen mehu

1rkl tomaattipyreetä

1tl suolaa

1,5rkl maizenaa ja 2rkl vettä

Valmistus

Murskaa valkosipuli siihen tarkoitetulla survimella. Hauduta valkosipulimurskaa ja inkivääritahnaa muutama minuutti öljyssä pannulla. 

Lisää joukkoon ananasmehu ja vesi ja anna hautua noin 5 minuuttia.

Lisää suola, limen mehu, tomaattimurska sekä veteen sekoitettu maizena. Anna hautua vielä 10 minuuttia. 

Bataattiranskikset

Ainekset

1 iso bataatti (neljälle syöjälle sopiva määrä on kaksi keskikokoista bataattia)

iso loraus oliiviöljyä

1-2tl suolaa

1tl mustapippuria

Valmistus

Kuori bataatti ja pilko se ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet isoon kulhoon ja kaada sinne oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoittele käsin niin, että kaikissa ranskiksissa on öljyä ja mausteita. 

Kumoa bataattiranskikset uunipellille, ja pyri asettelemaan ne niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekäin. Näin niistä tulee rapeapintaisia. Paista noin 30 minuuttia 225 C asteisessa uunissa. Nauti!

blogimg_7095.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma