Kvinoapihvit, hapanimeläkastike ja bataattiranskikset
Tämä on pihvi-ranskis-ateria terveellisenä kasvisversiona, ja vielä superherkullisena!
Kvinoapihvit
Ainekset (neljälle)
10cm pala purjoa
2rkl öljyä
5dl keitettyä kvinoaa (n. 1,5dl raakana)
2,5dl porkkanaraastetta
1-2dl grahamjauhoja
1tl suolaa
mustapippuria
Valmistus
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Pilko purjo, ja kuullota sitä hetki pannulla pienessä määrässä öljyä. Kaada purjo, kvinoa ja kaikki muutkin ainekset kulhoon ja sekoittele yhtenäiseksi taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä, jos aikaa on riittämiin niin puoli tuntia.
Muotoile käsin taikinasta tiiviitä pihvejä, ja paista niitä pannulla öljyssä molemmin puolin muutaman minuutin ajan.
Hapanimeläkastike
Ainekset
2 valkosipulinkynttä
1rkl inkivääritahnaa
2rkl öljyä
2dl ananasmehua
1dl vettä
puolikkaan limen mehu
1rkl tomaattipyreetä
1tl suolaa
1,5rkl maizenaa ja 2rkl vettä
Valmistus
Murskaa valkosipuli siihen tarkoitetulla survimella. Hauduta valkosipulimurskaa ja inkivääritahnaa muutama minuutti öljyssä pannulla.
Lisää joukkoon ananasmehu ja vesi ja anna hautua noin 5 minuuttia.
Lisää suola, limen mehu, tomaattimurska sekä veteen sekoitettu maizena. Anna hautua vielä 10 minuuttia.
Bataattiranskikset
Ainekset
1 iso bataatti (neljälle syöjälle sopiva määrä on kaksi keskikokoista bataattia)
iso loraus oliiviöljyä
1-2tl suolaa
1tl mustapippuria
Valmistus
Kuori bataatti ja pilko se ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet isoon kulhoon ja kaada sinne oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Sekoittele käsin niin, että kaikissa ranskiksissa on öljyä ja mausteita.
Kumoa bataattiranskikset uunipellille, ja pyri asettelemaan ne niin, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekäin. Näin niistä tulee rapeapintaisia. Paista noin 30 minuuttia 225 C asteisessa uunissa. Nauti!
Sofia