Kasvisvartaat grillissä

blogimg_0742.jpg

Meillä oli eilen grilli kuumana, ja sain spontaanin päähänpiston, että syönpäs kasvisvartaita illalliseksi. Olin miettinyt pitkään, että haluan tänä kesänä kokeilla kivoja kasvisherkkuja grillattuna. Nämä vartaat olivat superhelpot valmistaa ja aineksetkin löytyivät suoraan jääkaapista. Olisin laittanut joukkoon vielä sieniä, jos niitä olisi sattunut olemaan kotona. Söin itse vartaita ihan sellaisenaan, mutta parhaimmillaan ne ovat varmasti muun grilliruoan ja esimerkiksi kermaviilikastikkeen kera.

Kuvat on otettu yhdentoista aikaan illalla, joten valaistus oli haasteellinen, pahoittelut hieman heilahtaneista kuvista. 

Ainekset (kahdeksan varrasta)

1 punainen paprika

14 miniluumutomaattia

puolikas kesäkurpitsa

250g kevythalloumia

1 kesäsipuli

1/3 tuoreesta ananaksesta

(kahdeksan herkkusientä)

oliiviöljyä

kuivattua basilikaa

kuivattua oreganoa

suolaa

Valmistus

Pilko kasvikset ja halloumi sopivan kokoisiksi paloiksi vartaisiin. Tomaattia ei kannata pilkkoa. Pujota jokaiseen vartaaseen ainakin yksi kappale jokaista lajia. Mausta vartaat lorauttamalla hieman oliiviöljyä ja ripottelemalla suolaa. Oreganoa ja basilikaa voi laittaa hyvin reilusti, niistä tulee paras maku! Grillaa vartaita hiilloksella molemmilta puolilta noin 10 minuuttia. Nauti!

blogimg_0751.jpg

Sofia

 

 

Koti Ruoka ja juoma