Lumoava mustikkaraakakakku

blogimg_0776.jpg

blogimg_0786.jpg

Kävin jälleen poimimassa mustikoita ja sain nopeasti kasaan sopivan määrän raakakakkuun (ja vähän enemmänkin:D). En ole aiemmin käyttänyt mustikkaa raakakakussa, joten ajattelin, että on vihdoin aika sille. Tämä kolmikerroksinen kakku oli superhelppo tehdä, ja sitäkin helpompi popsia suuhun!

Ainekset

Pohja

1,5dl manteleita

2dl kaurahiutaleita

0,5dl vettä

1tl vanilja-aroma

15 kivetöntä taatelia

1rkl kookosöljyä juoksevana

Täyte

3dl cashewpähkinöitä liotettuna (liota väh. 3h!)

0,6dl kookosöljyä juoksevana

0,5dl hunajaa

1tl vanilja-aromia

3dl mustikoita

Valmistus

Valmista ensin pohja. Jauha mantelit blenderillä hienoksi jauheeksi. Sekoita kaurahiutaleet. Seuraavaksi hurauta joukkoon kaikki muut ainekset. Painele tasarakenteinen ”taikina” irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm, pohja vuorattu leivinpaperilla, reunat rasvattu) leivinpaperipalan avulla, niin sormiin ei tartu pohjaa ja saat tasasempiaa jälkeä. Pyri saamaan pohja tiiviiksi ja tasoita reunat. Laita pakastimeen viilenemään.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset PAITSI mustikat keskenään blenderissä. Cashewpähkinöiden tulee olla lionneita, ja liotusvesi kaadetaan pois. Kun tahna on tasaisen ”kermaista”, lusikoi noin 2/3 siitä kakkupohjan päälle tasaisesti reunoja myöten ja laita takaisin pakkaseen.

Blendaa jäljelle jääneeseen täytteeseen mustikat. Täytteen tulisi olla tasaista. Kaada se edellisen täytekerroksen päälle tasaisesti ja laita kakku takaisin pakastimeen jäähtymään. Kakku on valmista nautittavaksi jo muutaman tunnin päästä.

blogimg_0778.jpg

blogimg_0781.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma