Nopea tomaatti-vuohenjuustokeitto
Kaverini tutustutti minut vähän aikaa sitten Valion Violan valmiiseen tomaatti-vuohenjuustokeittoon. En syö valmisruokaa oikeastaan ikinä, mutta tuo kyseinen keitto hurmasi maukkaudellaan. Halusin siis kokeilla tätä makukomboa itsetehtynä omassa keittiössäni, ja lopputulos oli paljon valmisversiota herkullisempi ja varmasti terveellisempikin!
Teen paljon erilaisia tomaattipohjaisia keittoja, ja viimeaikoina olen alkanut käyttämään niissä vihannesosaston tomaattien sijaan säilyketomaatteja. Syy tähän on se, että säilyketomaatit, joita käytän, ovat italialaisia ja paljon makurikkaampia. Ne on säilötty juuri parhaimpana tomaattikautena ja sisältävät paljon aidomman ja herkullisemman tomaatin maun kuin mielestäni hieman kirpeät ja laimeat suomalaiset tomaatit.
Ainekset (kolmelle)
500g paseerattua tomaattia
500g luomusäilyketomaatteja, kokonaisia (Mutti)
200g kevyttä vuohenjuustoa
1dl kevytruokakermaa
0,5tl suolaa
1tl luomuruokosokeria
mustapippuria
Valmistus
Kiehauta kattilassa paseerattu tomaatti. Kaada säilyketomaatit liemineen joukkoon ja riko lastallasi niiden rakennetta ja keittele hetki.
Paloittele vuohenjuusto ja kaada palaset kattilaan, keitä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon kerma, suola, pippuri ja luomuruokosokeri. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Nauti tuoreen leivän kera, jonka päällä on esimerkiksi kanttarelleja ja sipulia.
Sofia