Kesäiset mustikkamuffinssit
Halusin tehdä vielä jotain leivonnaista tuoreista metsämustikoista, ja löysin uudesta Tanya bakes -leivontakirjasta ihananoloisen mustikkamuffinssireseptin. Nämä ovat parhaimmillaan lämpiminä, Kolmen kaverin mustikka-kardemummajäätelön kera tarjoiltuna. Ostin kuvassa näkyvän essun keväällä Pariisista, sillä se on mielestäni hauska ja suloinen ja täydellinen leipomiseen :D.
Ainekset (9 isoa muffinssia)
1 kananmuna
30ml rypsiöljyä
70g vaaleaa muskovadosokeria
2dl maustamatonta jogurttia
1dl maitoa
1tl sitruunamehua
300g jauhoja
1tl soodaa
200g mustikoita
Valmistus
Vispaa sokeri, muna, piimä, maito, sitruunamehu ja rypsiöljy keskenään. Sekoita jauhot ja sooda ja siivilöi ne joukkoon, sekoita.
Annostele taikinaa muffinivuokiin, laita seuraavaksi mustikoita ja päälle vielä taikinaa. Paista 180C asteisessa uunissa 20 min. Ripottele luomuruokosokeria päälle ja nauti!
Sofia