Mustikkatäytteiset marengit

blogimg_1173_0.jpg

Pienenä rakastin marenkeja, ja en voi uskoa, että tein itse tätä lapsuudenherkkuani ensimmäisen kerran vasta tänään! En ole aikoihin syönyt marenkeja, mutta voin taata, että nämä ovat herkullisempia, kuin mitkään lapsena maistamani marengit. Löysin reseptin Hellapoliisin Suuresta keittokirjasta, ja olin alkuun skeptinen, onnistunko, sillä marenkien leikkaus- ja täyttövaihe kuulosti vaikealta. Tosiasiassa leivokset kohosivat uunissa niin, että niiden sisälle muodostui hyvä täytteenmentävä aukko ja kannetkin lähtivät melkein itsestään.

Ainekset (8 isoa marenkileivosta)

Marengit

3 munanvalkuaista

3dl sokeria

Täyte

1dl vispautuvaa vaniljakastiketta TAI vispikermaa

100g vaniljarahkaa

150g mustikoita

Valmistus

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kaada sokeri joukkoon pienissä erissä vatkaten jatkuvasti kovalla teholla. Pursuta (käyttäen esim kolmen litran pakastepussia, josta on kulma leikattu) täyte ”spiraalin” muodossa korkeisiin muffinivuokiin. Paista marenkeja uunissa 125C asteessa noin tunnin ajan.

Valmista täyte. Vispaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita vaniljarahka ja mustikat joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes mustikoiden rakenne on rikkoutunut hyvin. 

Kun marengit ovat jäähtyneet, irrota niistä ”kannet” veistä apuna käyttäen. Annostele täytettä niiden sisälle muodostuneisiin koloihin. Laita kannet takaisin paikoilleen ja nauti!

blogimg_1174.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma