Kirsikka-kardemummahillo

blogimg_1279.jpg

Hyllyssäni on ollut pitkään odottamassa Dubain maustetorilta ostamiani kokonaisia kardemummoja, ja löysin vihdoin reseptin, missä pääsen kunnolla hyödyntämään niitä. Kotipihallani kasvavan kirsikkapuun kirsikat ovat juuri nyt parhaimmillaan, mutta niiden happamuuden vuoksi ne eivät oikein maistu sellaisinaan. Hillossa kardemumman kera ne ovat täydellisimmillään! 

Ainekset

500g kirsikoita, kivettöminä

250g hillosokeria

1dl vettä

1tl kardemummaa (noin 6-8 kokonaista kardemummaa)

Valmistus

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Annostele lasipurkkeihin ja anna jäähtyä. Hillo on kunnolla jähmettynyt vasta useamman tunnin kuluttua. Nauti esimerkiksi puuron, jogurtin tai leivän päällä.

blogimg_1284.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma