Kirsikka-kardemummahillo
Hyllyssäni on ollut pitkään odottamassa Dubain maustetorilta ostamiani kokonaisia kardemummoja, ja löysin vihdoin reseptin, missä pääsen kunnolla hyödyntämään niitä. Kotipihallani kasvavan kirsikkapuun kirsikat ovat juuri nyt parhaimmillaan, mutta niiden happamuuden vuoksi ne eivät oikein maistu sellaisinaan. Hillossa kardemumman kera ne ovat täydellisimmillään!
Ainekset
500g kirsikoita, kivettöminä
250g hillosokeria
1dl vettä
1tl kardemummaa (noin 6-8 kokonaista kardemummaa)
Valmistus
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Annostele lasipurkkeihin ja anna jäähtyä. Hillo on kunnolla jähmettynyt vasta useamman tunnin kuluttua. Nauti esimerkiksi puuron, jogurtin tai leivän päällä.
Sofia