Savuinen paprika-papumuhennos

blogimg_1320.jpg

Olen tehnyt viimeaikoina ihan valtavasti tomaattipohjaisia ruokia ja kaipasin vähän vaihtelua. Löysin ihanan vegaanisen reseptin, jossa kastike koostuu paprikoista, kidneypavuista ja mausteista. En ole aiemmin hyödyntänyt paprikaa samalla idealla muusaamalla siitä kastiketta, mutta tämä resepti osoittautui nerokkaaksi, ja paljon paljon maukkaammaksi kuin tomaattimurskapohjainen! Santa Marialta löytyi smoked paprika -maustetta, jota ehdottomasti suosittelen käyttämään normaalin paprikajauheen sijasta, sillä juuri savupaprika tuo muhennokselle sen ihanan savun maun. Resepti löytyi jälleen Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta.

Ainekset (kahdelle)

2 isoa punaista paprikaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1tl savupaprikajauhetta (Santa Maria)

1tl balsamiviinietikkaa

0,75 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

3dl keitettyjä kidneypapuja

1tl oreganoa

ripaus suolaa

rypsiöljyä paistamiseen

lisäkkeeksi 1dl kvinoaa (kuivana)

Valmistus

Pilko sipulit ja paprika. Kuullota sipuleita muutama minuutti pannulla öljyssä. Mausta savupaprikalla ja balsamiviinietikalla ja lisää paprikat. Jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät. 

Lisää joukkoon vesi ja kasviliemikuutio ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki niin, että kasvisliemikuutio sulaa. Soseuta sauvasekoittimella paprikat. 

Laita kattila takaisin liedelle ja lisää pavut, oregano ja hieman suolaa. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Nauti kypsän kvinoan kera.

blogimg_1324.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.