Pinaatti-kikhernecurry
Rakastan curry-ruokia, ja käytinkin maustetta ennen tosi paljon kanan kanssa. En syö kanaa enää, joten curryruokani ovat jääneet nyt vähemmälle. Löysin kuitenkin jälleen Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta reseptin vegaanin curryyn ja ihastuin siihen heti!
Ainekset (neljälle)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl mietoa keltaista currytahnaa
1tl garam masalaa
1tl inkivääritahnaa
500g tomaattimurskaa
2,5dl kevytkookosmaitoa
150g pinaattia
4dl keitettyjä kikherneitä
puolikkaan limetin mehu
suolaa
Valmistus
Silppua sipulit. Kuullots currytahnaa, garam masalaa ja inkivääritahnaa wokkipannulla öljyssä, kunnes niistä alkaa irrota tuoksua. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota hetken.
Leikkaa pinaattia hienommaksi. Kaada joukkoon tomaattimurska, kookosmaito, pinaatti ja kypsät kikherneet. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut.
Purista joukkoon hieman limen mehua ja mausta tarvittaessa suolalla. Nauti täysjyväriisin kera.
Sofia