Pinaatti-kikhernecurry

blogimg_1332.jpg

Rakastan curry-ruokia, ja käytinkin maustetta ennen tosi paljon kanan kanssa. En syö kanaa enää, joten curryruokani ovat jääneet nyt vähemmälle. Löysin kuitenkin jälleen Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta reseptin vegaanin curryyn ja ihastuin siihen heti! 

Ainekset (neljälle)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1rkl mietoa keltaista currytahnaa

1tl garam masalaa

1tl inkivääritahnaa

500g tomaattimurskaa

2,5dl kevytkookosmaitoa

150g pinaattia

4dl keitettyjä kikherneitä

puolikkaan limetin mehu

suolaa

Valmistus

Silppua sipulit. Kuullots currytahnaa, garam masalaa ja inkivääritahnaa wokkipannulla öljyssä, kunnes niistä alkaa irrota tuoksua. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota hetken. 

Leikkaa pinaattia hienommaksi. Kaada joukkoon tomaattimurska, kookosmaito, pinaatti ja kypsät kikherneet. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. 

Purista joukkoon hieman limen mehua ja mausta tarvittaessa suolalla. Nauti täysjyväriisin kera.

blogimg_1325.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma