Yrttinen papukastike

blogimg_1334.jpg

Käytän nykyään papuja lähes kaikissa resepteissäni, mutta ne ovat osoittautuneet tosi muuntautumiskykyisiksi. Vaikka olen lähiaikoina tehnyt muunmuassa papucassouletia ja paprika-kidneypapumuhennosta, joissa on paljon samoja aineksia, maistuvat nämä kaikki ihan erilaisilta juuri mausteiden ansiosta. Tässä reseptissä dominoivat yrtit: ihana timjami ja oregano tuovat lämmintä makua kastikkeeseen. 

Ainekset (kolmelle)

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 punainen paprika

1 mieto chili

2tl kuivattua timjamia

1tl kuivattua oreganoa

500g tomaattimurskaa

1dl kookosmaitoa

1 kasvisliemikuutio

3dl erilaisia papuja (esim. GoGreen Mixed beans)

riisiä tarjoiluun

Valmistus

Pilko sipulit, paprika ja chili. Kuullota sipuleita kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää joukkoon paprikat ja chili, ja jatka kuullottamista hetki.

Kaada kattilaan tomaattimurska ja kookosmaito, ja mausta timjamilla, oreganolla ja kasvisliemikuutiolla. Lisää joukkoon myös pavut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nauti täysjyväriisin kera.

 

blogimg_1339.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma