Yrttinen papukastike
Käytän nykyään papuja lähes kaikissa resepteissäni, mutta ne ovat osoittautuneet tosi muuntautumiskykyisiksi. Vaikka olen lähiaikoina tehnyt muunmuassa papucassouletia ja paprika-kidneypapumuhennosta, joissa on paljon samoja aineksia, maistuvat nämä kaikki ihan erilaisilta juuri mausteiden ansiosta. Tässä reseptissä dominoivat yrtit: ihana timjami ja oregano tuovat lämmintä makua kastikkeeseen.
Ainekset (kolmelle)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen paprika
1 mieto chili
2tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua oreganoa
500g tomaattimurskaa
1dl kookosmaitoa
1 kasvisliemikuutio
3dl erilaisia papuja (esim. GoGreen Mixed beans)
riisiä tarjoiluun
Valmistus
Pilko sipulit, paprika ja chili. Kuullota sipuleita kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää joukkoon paprikat ja chili, ja jatka kuullottamista hetki.
Kaada kattilaan tomaattimurska ja kookosmaito, ja mausta timjamilla, oreganolla ja kasvisliemikuutiolla. Lisää joukkoon myös pavut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nauti täysjyväriisin kera.
Sofia