Avokado-pastasalaatti

blogimg_0814.jpg

Olin kesäkuun lopussa reissaamassa Italiassa, missä pettämätön suosikkini ravintoloissa oli yksinkertainen pasta pomodoro eli tomaattipasta. Koska kaapissani sattui olemaan juuri sopivasti salaattiaineksia, ja koska pasta on herkullinen salaattilisäke, päätin yhdistää kaksi ihanaa makua: avokadon ja pasta pomodoron. Kokeilu osoittautui supertoimivaksi, -herkulliseksi ja -helpoksi!

Ainekset (kahteen salaattiin)

3dl täysjyväfusillia

2 valkosipulinkynttä

neitsytoliiviöljyä

suolaa ja pippuria

3 + 1 tomaattia

jääsalaattia

2 avokadoa

1rkl auringonkukansiemeniä

1rkl pinjansiemeniä

Valmistus

Laita pasta keittymään suolattuun veteen. Paahda siemenet kullanruskeiksi kuivalla pannulla. Kun paahdettu, laita siemenet pieneen kippoon sivuun odottamaan.

Pilko kolme tomaattia paloiksi, ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulinkynsiä oliiviöljyssä pannulla minuutin verran. Lisää tomaatit, nosta lämpöä ja anna porista, sekoitellen välillä kunnes tomaatit ovat niin pehmeitä, että pannun sisältö on mössömäistä, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee salaattipohja avokadoista, jääsalaatista ja jäljellejääneestä yhdestä tomaatista. Valuta pastan keitinvesi pois, ja sekoita tomaattikastike pastan joukkoon. Annostele salaattipohjien päälle, sekoita ja ripottele siemenet pinnalle. Salaatinkastikkeeksi riittää loraus laadukasta oliiviöljyä. Nauti!

blogimg_0822.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma