Broileria tomaattikastikkeella ja kahdella juustolla

Tämä vastustamaton broilerpasta vie kielen mennessään. Vaikka resepti voi vaikuttaa monimutkaiselta, on annos todellisuudessa helppo valmistaa.

img_5512pasta.jpg

Yllä oleva kuva on ensimmäiseltä kerralta, kun valmistin annosta. Seuraavilla kerroilla olen lisännyt reseptiin kirsikkatomaatteja ja herkkusieniä. Niitä ei siis näy kuvassa.

Broilerpastan resepti:

Ainekset (kolmelle)

– kolme kanan rintafileetä

– 400g tölkki tomaattimurskaa (Mutti-merkkinen on parasta)

– kaksi pientä palaa jotain leipää, esim. paahtoleipää

– täysjyväspagettia 

– 2rkl parmesaania

– 1 sipuli

– 3 valkosipulinkynttä

– 2rkl oliiviöljyä

– 100g kevytmozzarellapallo

– noin 10 kirsikkatomaattia

– 3 herkkusientä

– suolaa, pippuria ja kuivattua basilikaa maustamiseen

– basilikaa tai persiljaa päälle

Valmistus

Kuivata leivänpalaset joko lautasella päivän ajan huoneenlämmössä tai noin 130 C asteen lämmössä uunissa noin tunnin verran. Rouhi leivät esim. tehosekoittimella karkeaksi leivänmuruksi. Kypsennä kananrintafileet 200 C asteisessa uunissa. Kanat kypsyvät jo alle puolessa tunnissa, mutta mitä pidempään ne ovat uunissa, sen mureampia niistä tulee. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi raastinraudalla. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko mozzarellajuustokimpale puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa kukin sieni neljään (halutessasi kahdeksaan) osaan. Sekoita parmesaniraaste, leivänmurut ja 1rkl öljyä tasaiseksi seokseksi. Laita vesi kiehumaan hellalle, lisää joukkoon teelusikallinen suolaa ja keitä spagetti kypsäksi ohjeen mukaan (varo ylikypsentämästä pastaa). 

Kuullota sipuli ja valkosipuli pienessä määrässä öljyä paistinpannulla. Ota pannu hetkeksi pois kuumalta levyltä ja kaada tomaattimurska sipuleiden sekaan. Mausta suolalla, pippurilla ja kuivatulla basilikalla. Lisää herkkusienet kastikkeen joukkoon. Ota kanat pois uunista ja nosta ne pannulle kastikkeen päälle. Laita myös kanasta poistuneet paistonesteet kastikkeen sekaan. Ripottele hieman suolaa ja pippuria broilerien päälle ja kuorruta ne kastikkeella. Lisää jokaisen kananpalan päälle mozzarellasiivuja ja ripottele reilusti leivänmuru-parmesaanisekotusta mozzarellan ja koko kananpalan päälle. Kaada kastikkeen joukkoon puolikkaat kirsikkatomaatit. Anna broilerien olla mozzarellapuoli ylöspäin pannulla vielä hetken aikaa, jotta juustot lämpiävät. Valuta vesi pois kypsästä pastasta ja annostele kana sekä kastike lautaselle spagetin päälle. Laita annoksesi päälle mausteeksi ja koristeeksi tuoreita basilikan tai persiljan lehtiä. Buon appetit!

Löysin tämän ihanan reseptin eatingwell.com -sivustolta, mutta olen tehnyt siihen aika paljon muunnelmia. Linkki: http://www.eatingwell.com/recipes/quick_chicken_parmesan.html

 Hauskoja hetkiä hellan äärelle, Berriesforbreakfast

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma