Cannellonit kantarelli-pinaattitäytteellä
Olen pitkään halunnut valmistaa itse cannelloneja, mutta olen ajatellut, että niitten teko olisi työlästä. Cannellonit valmistuivat kuitenkin ihan helposti lasagnelevyjä käärimällä! Nämä olivat todella hyviä, ja niiden kanssa valmistamani tomaattikastike osoittautui täydelliseksi perusreseptiksi, joka jää käyttöön.
Ainekset
Cannelonit (6kpl, riittää kolmelle)
6 täysjyvälasagnelevyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
150g pinaattia
2,5dl kanttarelleja
125g kevyttuorejuustoa
0,5tl sambal oelekia
suolaa ja pippuria
raastettua grana padanoa ja mozzarellaa
Tomaatti-valkopapukastike
1dl valkopapuja
1 punainen paprika
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
1tlk tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio (esim. tomaatti-basilika)
0,5tl sambal oelekia
0,5dl vettä
1tl luomuruokosokeria
suolaa ja pippuria
Valmistus
Cannelonit
Keitä isossa kattilassa lasagnelevyt al denteksi. Laita veden joukkoon suolaa ja loraus oliviöljyä. Nosta varovasti kypsät levyt tasaiselle alustalle.
Puhdista sienet kevyesti ja paahda niitä kuivalla pannulla, kunnes kakki nesteet ovat haihtuneet.
Pilko sipulit ja lisää ne ja loraus oliiviöljyä kantarellien joukkoon pannulle. Kuullota ne miedolla lämmöllä pehmeiksi. Pese ja revi pinaatit, poista kovat varret ja laita pannulle. Lisää myös sambal oelek ja suola ja pippuri ja paista muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
Levitä tuorejuusto lasagnelevyjen päälle niin, ettet laita sitä ihan reunoille asti, muuten tasaisesti. Levitä myös kantarelli-pinaattitäyte tuorejuuston päälle. Kääri levyt napakalle rullalle ja nosta voideltuun uuniastiaan. Rullien saumapuolen on oltava alaspäin.
Ripottele päälle raastettua grana padanoa ja mozzarellaa. Paista uunin ylätasossa 225 asteessa noin 10 minuutin ajan. Tee sillä välin tomaattikastike.
Tomaatti-valkopapukastike
Jos käytät kuivia valkopapuja, laita ne liukenemaan edellisenä iltana ja keitä ne kypsiksi ennen ruuanvalmistuksen aloittamista.
Pilko paprika ja valkosipuli ja kuullota niitä rypsiöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio, sambal oelek ja vesi ja anna hautua muutama minuutti.
Lisää joukkoon valkopavut ja mausta suolalla, pippurilla ja luomuruokosokerilla. Soseuta kastike sauvasekottimella.
Annostele kastiketta lautasten pohjalle ja nosta cannellonit päälle. Ripottele vielä pinnalle grana padanoa. Nauti!
Sofia