Cannellonit kantarelli-pinaattitäytteellä

blogimg_1822.jpg

blogimg_1827.jpg

blogimg_1833.jpg

blogimg_1839.jpg

Olen pitkään halunnut valmistaa itse cannelloneja, mutta olen ajatellut, että niitten teko olisi työlästä. Cannellonit valmistuivat kuitenkin ihan helposti lasagnelevyjä käärimällä! Nämä olivat todella hyviä, ja niiden kanssa valmistamani tomaattikastike osoittautui täydelliseksi perusreseptiksi, joka jää käyttöön. 

Ainekset

Cannelonit (6kpl, riittää kolmelle)

6 täysjyvälasagnelevyä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

150g pinaattia

2,5dl kanttarelleja

125g kevyttuorejuustoa

0,5tl sambal oelekia

suolaa ja pippuria

raastettua grana padanoa ja mozzarellaa

Tomaatti-valkopapukastike

1dl valkopapuja

1 punainen paprika

1 valkosipulinkynsi

rypsiöljyä

1tlk tomaattimurskaa

1 kasvisliemikuutio (esim. tomaatti-basilika)

0,5tl sambal oelekia

0,5dl vettä

1tl luomuruokosokeria

suolaa ja pippuria

Valmistus

Cannelonit

Keitä isossa kattilassa lasagnelevyt al denteksi. Laita veden joukkoon suolaa ja loraus oliviöljyä. Nosta varovasti kypsät levyt tasaiselle alustalle.

Puhdista sienet kevyesti ja paahda niitä kuivalla pannulla, kunnes kakki nesteet ovat haihtuneet. 

Pilko sipulit ja lisää ne ja loraus oliiviöljyä kantarellien joukkoon pannulle. Kuullota ne miedolla lämmöllä pehmeiksi. Pese ja revi pinaatit, poista kovat varret ja laita pannulle. Lisää myös sambal oelek ja suola ja pippuri ja paista muutaman minuutin ajan koko ajan sekoittaen.

Levitä tuorejuusto lasagnelevyjen päälle niin, ettet laita sitä ihan reunoille asti, muuten tasaisesti. Levitä myös kantarelli-pinaattitäyte tuorejuuston päälle. Kääri levyt napakalle rullalle ja nosta voideltuun uuniastiaan. Rullien saumapuolen on oltava alaspäin.

Ripottele päälle raastettua grana padanoa ja mozzarellaa. Paista uunin ylätasossa 225 asteessa noin 10 minuutin ajan. Tee sillä välin tomaattikastike. 

Tomaatti-valkopapukastike

Jos käytät kuivia valkopapuja, laita ne liukenemaan edellisenä iltana ja keitä ne kypsiksi ennen ruuanvalmistuksen aloittamista.

Pilko paprika ja valkosipuli ja kuullota niitä rypsiöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio, sambal oelek ja vesi ja anna hautua muutama minuutti.

Lisää joukkoon valkopavut ja mausta suolalla, pippurilla ja luomuruokosokerilla. Soseuta kastike sauvasekottimella. 

Annostele kastiketta lautasten pohjalle ja nosta cannellonit päälle. Ripottele vielä pinnalle grana padanoa. Nauti!

 

 Sofia

koti ruoka-ja-juoma