Cashew-karpaloleipä

Tätä leipää ei tarvitse kohottaa eikä juurikaan vaivata, mikä tekee sen valmistuksesta nopeaa ja helppoa. Laita uuniin kypsymään vaikka siksi aikaa kun valmistelet pääruoan ja saat nauttia uunituoretta herkkuleipää. 

blogimg_5399.jpg

blogimg_5378.jpg

blogimg_5385.jpg

Ainekset

– 3dl hiivaleipäjauhoja

-2,5dl sämpyläjauhoja

– 1dl kaurahiutaleita tai -leseitä

– 1tl suolaa

– 1tl ruokasoodaa

– 1rkl sokeria

– iso kourallinen kuivattuja karpaloita

– iso kourallinen cashew-pähkinöitä (suolattomia)

– 1 kananmuna

– 3dl maustamatonta jogurttia (myös turkkilainen ja kreikkalainen jogurtti käy)

Valmistus

Laita uuni lämpenemäänn 200 asteeseen. Siivilöi jauhot, suola ja sooda astiaan ja lisää joukkoon myös kauraleseet, sokeri, karpalot ja cashewpähkinät ja sekoita. Tee jauhoseokseen kolo ja kaada siihen kevyesti vatkattu muna ja maustamaton jogurtti. Sekoita ensin kauhalla ja jatka sitten käsin niin kauan, että taikina on yhtenäinen pallo. Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle leivinpaperille ja vaivaa pellillä vain hieman, ettei taikina sitkisty. Muotoile matala, pyöreä leipä ja leikkaa sen pintaan syvä ristiviilto ja voitele hieman vedellä saadaksesi rapean pinnan. Paista uunissa keskitasolla, kunnes leipä on kauniin ruskea, noin 30-35 minuuttia. Nauti!

blogimg_5397.jpg

berriesforbreakfast

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.