Cashew-karpaloleipä vol. 2
Itsetehty leipä on aina superherkullista ja tulee todella halvaksi. Tämän leivän ainekset maksavat yhteensä ehkä vajaan euron. Olen ennen elänyt siinä luulossa, että leivän vaivaaminen on jotenkin vaivallista, mutta kun alustan jauhottaa kunnolla, se sujuu ihan helposti.
Ainekset
2,5dl vettä
2,5dl maitoa
1pss kuivahiivaa
2tl suolaa
1tl luomuruokosokeria
4dl hiivaleipäjauhoja
4dl sämpyläjauhoja + reilusti vaivaamiseen
1dl kuivattuja karpaloita
1,5dl cashewpähkinöitä
25g margariinia
Valmistus
Lämmitä vesi-maitoseos kulhossa 42-asteiseksi. Liota hiiva siihen ja sekoita myös suola ja sokeri joukkoon.
Sekoita jauhoja vähän kerrallaan taikinaan. Sekoita cashewpähkinät ja karpalot joukkoon. Alusta margariini taikinaan ja vaivaa sitä noin 5-10 minuuttia, kunnes se on kimmoinen. Anna taikinan kohota kulhossa vielä ainakin 20 minuuttia.
Kumoa taikina pellille joko yhdeksi jättileiväksi tai jaa se kahdeksi leiväksi. Tee veitsellä syvät ristiviillot leipiin. Kostuta pinta vedellä ja pirskottele vettä mös uunipellille leipien ympärille. Kypsennä 20-25 minuuttia 210-asteisessa uunissa. Nauti!
Sofia