Cashew-karpaloleipä vol. 2

k2img_2051.jpg

k2img_2059.jpg

Itsetehty leipä on aina superherkullista ja tulee todella halvaksi. Tämän leivän ainekset maksavat yhteensä ehkä vajaan euron. Olen ennen elänyt siinä luulossa, että leivän vaivaaminen on jotenkin vaivallista, mutta kun alustan jauhottaa kunnolla, se sujuu ihan helposti. 

Ainekset

2,5dl vettä

2,5dl maitoa

1pss kuivahiivaa

2tl suolaa

1tl luomuruokosokeria

4dl hiivaleipäjauhoja

4dl sämpyläjauhoja + reilusti vaivaamiseen 

1dl kuivattuja karpaloita

1,5dl cashewpähkinöitä

25g margariinia

Valmistus

Lämmitä vesi-maitoseos kulhossa 42-asteiseksi. Liota hiiva siihen ja sekoita myös suola ja sokeri joukkoon.

Sekoita jauhoja vähän kerrallaan taikinaan. Sekoita cashewpähkinät ja karpalot joukkoon. Alusta margariini taikinaan ja vaivaa sitä noin 5-10 minuuttia, kunnes se on kimmoinen. Anna taikinan kohota kulhossa vielä ainakin 20 minuuttia.

Kumoa taikina pellille joko yhdeksi jättileiväksi tai jaa se kahdeksi leiväksi. Tee veitsellä syvät ristiviillot leipiin. Kostuta pinta vedellä ja pirskottele vettä mös uunipellille leipien ympärille. Kypsennä 20-25 minuuttia 210-asteisessa uunissa. Nauti!

 

Sofia

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.