Currylla maustettu omena-kukkakaalikeitto
Löysin Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! -kirjasta reseptin kukkakaali-omena-currykeittoon, ja olin alkuun hieman skeptinen tästä makuyhdistelmästä. Kukkakaali, omena ja curry ovat kaikki kuitenkin keittiössäni paljon käytössä, joten ajattelin että ne maistuvat yhdessäkin varmasti hyvältä. Jääkaapissani on ollut hieman nuhjaantuneita omenoita pitkään, mutta kuoren alta ne osottautuivat täydellisen raikkaiksi ja pääsivät hyvään käyttöön tässä keitossa sen sijaan, että olisin heittänyt ne pois. Dubaista ostamani curryjauhe maistuu ihanana jälkipotkuna tässä keitossa!
Ainekset (neljälle-viidelle)
1 sipuli
1,5tl tulista curryjauhetta
1 iso kukkakaali
3 (pientä) omenaa
7dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1dl kevytruokakermaa
1tl suolaa
mustapippuria
Valmistus
Silppua sipuli, ja kuullota sitä curryjauheen kanssa tilkassa öljyä kattilassa. Kuori ja pilko omenat ja pilko kukkakaalia. Kaada kattilaan joukkoon vesi, kasvisliemikuutio, pilkotut omenat ja kukkakaali. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kukkakaalitkin ovat pehmeitä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisen pehmeäksi. Kaada kerma joukkoon, sekoita ja tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan ja vie vielä hellalle kiehautettavaksi. Nauti paahdettujen kukkakaalisiivujen ja tuoreen leivän kera.
Sofia