Falafelit wrapeissa
Falafelit ovat itämaisen ruuan fanien herkkua! Kotitekoisina ne ovat myös hyvin terveellisiä, kun niitä ei uppopaista. Falafelit kaipaavat kuitenkin kaverikseen jotain raikasta, kuten salaattia. Dubaissa maistoin upeaa falafel-wrappia ja päätin kokeilla sitä kotona ja lopputulos oli hurmaava!
Ainekset
Falafelit (reilu 10kpl)
200g liotettuja ja keitettyjä kikherneitä
puolikas nippu korianteria
puolikas nippu lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1rkl jauhettua juustokuminaa
1tl suolaa
1/4dl sitruunamehua
Wrapit
4 täysjyvätortillalettua
1 avokado
pala kurkkua
2 tomaattia
JOKO hummusta TAI kaupan salsakastiketta TAI pikavaihtoehtona sekoita 1dl tomaattimurskaa ja 1tl Sriracha-kastiketta
Valmistus
Kaada kikherneiden liotusvesi pois. Jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa, blenderissä tai sauvasekottimella tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta käsin pieniä palloja. Taikinan ei pitäisi olla tarttuvaa, eli käsiä ei tarvitse jauhottaa.
Paista falafelejä öljyssä pannulla kunnes niillä on kullanruskea pinta. Falafelit murenevat aika helposti, joten paisto on hieman hankalaa, jos falafeleja liikuttelee jatkuvasti.
Pese ja pilko kasvikset ja laita tarjoiluastioihin. Lämmitä halutessasi tortillaletut. Täytä wrappisi raikkailla kasviksilla, salsakastikkeella ja muutamalla falafelilla. Nauti!
berriesforbreakfast