Falafelit wrapeissa

blogimg_0764.jpg

blogimg_7004.jpg

Falafelit ovat itämaisen ruuan fanien herkkua! Kotitekoisina ne ovat myös hyvin terveellisiä, kun niitä ei uppopaista. Falafelit kaipaavat kuitenkin kaverikseen jotain raikasta, kuten salaattia. Dubaissa maistoin upeaa falafel-wrappia ja päätin kokeilla sitä kotona ja lopputulos oli hurmaava!

Ainekset

Falafelit (reilu 10kpl)

200g liotettuja ja keitettyjä kikherneitä

puolikas nippu korianteria

puolikas nippu lehtipersiljaa

2 valkosipulinkynttä

1 pieni sipuli

1rkl jauhettua juustokuminaa

1tl suolaa

1/4dl sitruunamehua

Wrapit

4 täysjyvätortillalettua

1 avokado

pala kurkkua

2 tomaattia

 JOKO hummusta TAI kaupan salsakastiketta TAI pikavaihtoehtona sekoita 1dl tomaattimurskaa ja 1tl Sriracha-kastiketta 

Valmistus

Kaada kikherneiden liotusvesi pois. Jauha kaikki ainekset tehosekoittimessa, blenderissä tai sauvasekottimella tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta käsin pieniä palloja. Taikinan ei pitäisi olla tarttuvaa, eli käsiä ei tarvitse jauhottaa. 

Paista falafelejä öljyssä pannulla kunnes niillä on kullanruskea pinta. Falafelit murenevat aika helposti, joten paisto on hieman hankalaa, jos falafeleja liikuttelee jatkuvasti.

Pese ja pilko kasvikset ja laita tarjoiluastioihin. Lämmitä halutessasi tortillaletut. Täytä wrappisi raikkailla kasviksilla, salsakastikkeella ja muutamalla falafelilla. Nauti!

blogimg_0762.jpg

blogimg_7008.jpg

berriesforbreakfast

Koti Ruoka ja juoma DIY