Flatbread mausteisella kukkakaali-kikhernetäytteellä

k2img_3211.jpg

k2img_3218.jpg

k2img_3215.jpg

Pidän valtavasti itämaisista mauista, mutta olen ollut syömättä mausteisia ruokia nyt hetken aikaa lokakuisen Nepalin reissuni jälkeen. Sain siellä kymmenen päivän aikana mausteista tarpeekseni, mutta nyt vihdoin ne alkavat taas maistumaan. Tämä Vege!:n resepti oli mukavan hellä laskeutuminen itämaisten mausteiden pariin uudelleen, sillä tahinia ja juustokuminaa oli juuri sopivissa suhteissa, niin että ne toivat ihanan maun ruokaan. Resepti on ihanan raikas ja terveellinen, mutta kuitenkin täyttävä. 

Flatbreadit yllättivät helppotekoisuudellaan. Luulin niiden tarttuvan paistinpannuun, mutta päinvastoin, ne nousivat pannulta ilmakuplien vuoksi melkein itsestään. Aion käyttää tätä flatbread-reseptiä jatkossa aina ruoissa, joihin menisi tortilloita tai wrappeja, sillä tämä oli yksinkertaisesti niin paljon herkullisempaa. 

Ainekset (5 annosta)

Flatbread

180g durum-vehnäjauhoja

20g spelttikuitulisää

1tl leivinjauhetta

200g turkkilaista jogurttia

Tahini-jogurttikastike

2rkl tahinia

0,5dl vettä

2rkl sitruunamehua

vajaa 2dl turkkilaista jogurttia

ripaus suolaa ja pippuria

Kukkakaali-kikhernetäyte

1 keskikokoinen kukkakaali

1 punasipuli

1tlk kikherneitä

10 kirsikkatomaattia

3rkl oliiviöljyä

1tl jauhettua juustokuminaa

0,5tl chilimausteseosta

suolaa ja pippuria

kourallinen tuoretta persiljaa

Valmistus

Flatbread

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon jogurtti ja anna taikinan seistä noin 10 minuuttia.

Jauhota pöytä, jaa taikina viiteen osaan. Kauli viisi ohutta, pyöreähköä lättyä. Paista kuumalla ja kuivalla (!) pannulla kutakin leipää noin reilun minuutin molemmilta puolilta. Leipä on valmis käännettäväksi, kun siihen muodostuu kunnon ilmakuplia. 

Tahini-jogurttikastike

Sekoita tahini ja vesi kulhossa keskenään. Lisää joukkoon mausteet ja sitruunamehu sekä jogurtti. Sekoita hyvin, kunnes kastikkeessa ei ole enää jogurttipaakkuja.

Kukkakaali-kikhernetäyte

Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja pistele kirsikkatomaatteihin muutamia reikiä haarukalla. Valuta ja huuhtele kypsät kikherneet. Levitä nämä kaikki uunipannulle ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Paista kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kääntele niitä puolivälissä. 

Kun otat kasvikset uunista, lisää joukkoon hienonnettu persilja. Annostele täytettä ja kastiketta flatbreadien päälle ja nauti!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma