Flatbread mausteisella kukkakaali-kikhernetäytteellä
Pidän valtavasti itämaisista mauista, mutta olen ollut syömättä mausteisia ruokia nyt hetken aikaa lokakuisen Nepalin reissuni jälkeen. Sain siellä kymmenen päivän aikana mausteista tarpeekseni, mutta nyt vihdoin ne alkavat taas maistumaan. Tämä Vege!:n resepti oli mukavan hellä laskeutuminen itämaisten mausteiden pariin uudelleen, sillä tahinia ja juustokuminaa oli juuri sopivissa suhteissa, niin että ne toivat ihanan maun ruokaan. Resepti on ihanan raikas ja terveellinen, mutta kuitenkin täyttävä.
Flatbreadit yllättivät helppotekoisuudellaan. Luulin niiden tarttuvan paistinpannuun, mutta päinvastoin, ne nousivat pannulta ilmakuplien vuoksi melkein itsestään. Aion käyttää tätä flatbread-reseptiä jatkossa aina ruoissa, joihin menisi tortilloita tai wrappeja, sillä tämä oli yksinkertaisesti niin paljon herkullisempaa.
Ainekset (5 annosta)
Flatbread
180g durum-vehnäjauhoja
20g spelttikuitulisää
1tl leivinjauhetta
200g turkkilaista jogurttia
Tahini-jogurttikastike
2rkl tahinia
0,5dl vettä
2rkl sitruunamehua
vajaa 2dl turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa ja pippuria
Kukkakaali-kikhernetäyte
1 keskikokoinen kukkakaali
1 punasipuli
1tlk kikherneitä
10 kirsikkatomaattia
3rkl oliiviöljyä
1tl jauhettua juustokuminaa
0,5tl chilimausteseosta
suolaa ja pippuria
kourallinen tuoretta persiljaa
Valmistus
Flatbread
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon jogurtti ja anna taikinan seistä noin 10 minuuttia.
Jauhota pöytä, jaa taikina viiteen osaan. Kauli viisi ohutta, pyöreähköä lättyä. Paista kuumalla ja kuivalla (!) pannulla kutakin leipää noin reilun minuutin molemmilta puolilta. Leipä on valmis käännettäväksi, kun siihen muodostuu kunnon ilmakuplia.
Tahini-jogurttikastike
Sekoita tahini ja vesi kulhossa keskenään. Lisää joukkoon mausteet ja sitruunamehu sekä jogurtti. Sekoita hyvin, kunnes kastikkeessa ei ole enää jogurttipaakkuja.
Kukkakaali-kikhernetäyte
Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja pistele kirsikkatomaatteihin muutamia reikiä haarukalla. Valuta ja huuhtele kypsät kikherneet. Levitä nämä kaikki uunipannulle ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy ja mausteet. Paista kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Kääntele niitä puolivälissä.
Kun otat kasvikset uunista, lisää joukkoon hienonnettu persilja. Annostele täytettä ja kastiketta flatbreadien päälle ja nauti!
Sofia