Fusillia paahdetuilla kasviksilla ja mozzarellalla
Löysin uuden lempiruuan! Uunissa makeutuneet kasvikset, mehevä pasta, paahdetut pinjansiemenet, pehmeä mozzarella ja pesto taustavoimana toimivat yhdessä ihan järjettömän hyvin. Tämä ruoka oli superhelppo tehdä ja täydellistä safkaa aurinkoisena sunnuntaina.
Ainekset (kolmelle)
1 punasipuli
puolikas kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
2rkl oliiviöljyä
1tl balsamiviinietikkaa
0,5tl suolaa
0,5tl mustapippuria
15 kirsikkatomaattia
pastaa kolmelle, n. 300g
2rkl laadukasta pestoa
pinjansiemeniä
200g kevytmozzarellapallo
tuoretta basilikaa
Valmistus
Lohko punasipulit ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Laita ne ja kuorimattomat valkosipulinkynnet uuniastiaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Paahda uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Lisää joukkoon kokonaiset kirsikkatomaatit ja jatka paahtamista vielä noin 15 minuuttia.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
Keitä pasta suolatussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi pois ja sekoita pesto pastan joukkoon. Kaada myös uunikasvikset ja kaikki irronneet liemet sekaan. Annostele lautasille ja revi mozzarellaa sekä tuoreita basilikanlehtiä annosten päälle.
Sofia