Fusillia paahdetuilla kasviksilla ja mozzarellalla

k2img_4282.jpg

k2img_4288.jpg

Löysin uuden lempiruuan! Uunissa makeutuneet kasvikset, mehevä pasta, paahdetut pinjansiemenet, pehmeä mozzarella ja pesto taustavoimana toimivat yhdessä ihan järjettömän hyvin. Tämä ruoka oli superhelppo tehdä ja täydellistä safkaa aurinkoisena sunnuntaina. 

Ainekset (kolmelle)

1 punasipuli

puolikas kesäkurpitsa

3 valkosipulinkynttä

2rkl oliiviöljyä

1tl balsamiviinietikkaa

0,5tl suolaa

0,5tl mustapippuria

15 kirsikkatomaattia

pastaa kolmelle, n. 300g

2rkl laadukasta pestoa

pinjansiemeniä

200g kevytmozzarellapallo

tuoretta basilikaa

Valmistus

Lohko punasipulit ja kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Laita ne ja kuorimattomat valkosipulinkynnet uuniastiaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Paahda uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia.

Lisää joukkoon kokonaiset kirsikkatomaatit ja jatka paahtamista vielä noin 15 minuuttia.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

Keitä pasta suolatussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi pois ja sekoita pesto pastan joukkoon. Kaada myös uunikasvikset ja kaikki irronneet liemet sekaan. Annostele lautasille ja revi mozzarellaa sekä tuoreita basilikanlehtiä annosten päälle.

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma