Helpot uuniperunat savulohitäytteellä

Olen jo pitkään suunnitellut uuniperunoiden tekemistä, mutta se on aina jäänyt. Minulla oli mielikuva siitä, että uuniperunoiden tekeminen on vaivalloista. Onneksi tänään kuitenkin päätin launtain kunniaksi ryhtyä hommaan ja yllätyksekseni uuniperunat olivatkin maailman yksinkertaisimmat valmistaa. Helpon valmistuprosessin lisäksi illallinen oli uskomattoman herkullinen. Tästä tuli uusi vakiruoka!

blogimg_1678.jpg

Terveellisten savulohitäytteisten uuniperunoiden resepti:

Ainekset (kolmelle)

6 keskikokoista Rosamunda-perunaa

200g kevytkermaviiliä

250g raejuustoa

250g lämminsavulohta

tuoretta ruohosipulia

Valmistus

Pese perunat vedellä ja pistä niihin molemmille puolille muutamia reikiä haarukalla. Kääri perunat yksittäin alumiinifolioon. Laita perunakääreet uunivuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunnin. Tarkista kypsyys.

Sekoita kermaviili, raejuusto ja lohi keskenään. Leikkaa joukkoon tuoretta ruohosipulia. 

Nosta perunakääre lautaselle, avaa foliota päältä ja tee perunaan veitsellä kevyesti ristin muotoinen halkeama päälle. Siillä ristin ympäriltä kuoria sivuun ja nosta päälle reilusti täytettä. Peruna on hyvin kuuma sisältä, joten varo polttamasta suutasi…

blogimg_1681.jpg

Herkullisia hetkiä, Berriesforbreakfast

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.