Helppo minimokkakakku

blogimg_1801.jpg

blogimg_1816.jpg

blogimg_1821.jpg

Teki mieli makeaa, kahvipannussa oli jämät aamukahvista ja halusin päästä käyttämään uutta minikakkuvuokaani. Täydeliset syyt tehdä tätä suussasulavaa mokkakakkua minikoossa. Itse tykkään syödä silloin tällöin jotain pientä makeaa, mutta jos leivon ison kakun, palat jäävät helposti pyörimään ja sitä tulee syötyä liikaa. Tämä minikakkuvuoka oli aivan mahtava ratkaisu!

Ainekset (neljälle)

Kakkupohja

60g leivontamargariinia

1dl sokeria

1 kananmuna

1,5dl vehnäjauhoja

0,5tl leivinjauhetta

0,5dl kaakaojauhetta

0,5dl vahvaa kahvia

Kuorrute

2dl tomusokeria

70g leivontamargariinia

0,5dl kaakaojauhetta

Valmistus

Kakkupohja

Vatkaa rasva ja sokeri yhteen. Sekoita kuiva-ainekset keskenään. Riko kananmuna rasvan ja sokerin joukkoon ja lisää myös kuiva-ainekset. Sekoita. Kaada kahvi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen minikakkuvuokaan (halkaisija 12cm). Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Jos kakku ei meinaa kypsyä sisältä, laita uuni lopussa alalämmölle. 

Kuorrute

Vatkaa rasva vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakao ja sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. 

Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Voit koristella kakun halutessasi tomusokeri-margariini-pursotteella. Nauti!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma