Helppo minimokkakakku
Teki mieli makeaa, kahvipannussa oli jämät aamukahvista ja halusin päästä käyttämään uutta minikakkuvuokaani. Täydeliset syyt tehdä tätä suussasulavaa mokkakakkua minikoossa. Itse tykkään syödä silloin tällöin jotain pientä makeaa, mutta jos leivon ison kakun, palat jäävät helposti pyörimään ja sitä tulee syötyä liikaa. Tämä minikakkuvuoka oli aivan mahtava ratkaisu!
Ainekset (neljälle)
Kakkupohja
60g leivontamargariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
1,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5dl kaakaojauhetta
0,5dl vahvaa kahvia
Kuorrute
2dl tomusokeria
70g leivontamargariinia
0,5dl kaakaojauhetta
Valmistus
Kakkupohja
Vatkaa rasva ja sokeri yhteen. Sekoita kuiva-ainekset keskenään. Riko kananmuna rasvan ja sokerin joukkoon ja lisää myös kuiva-ainekset. Sekoita. Kaada kahvi joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen minikakkuvuokaan (halkaisija 12cm). Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Jos kakku ei meinaa kypsyä sisältä, laita uuni lopussa alalämmölle.
Kuorrute
Vatkaa rasva vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakao ja sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.
Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Voit koristella kakun halutessasi tomusokeri-margariini-pursotteella. Nauti!
Sofia