Herkullinen halloumi-kasvisvuoka

blogimg_1376.jpg

Tämä halloumipata on yksi ensimmäsistä resepteistä, joita aloin kokkailemaan useita vuosia sitten. Alkuperäiseen reseptiin olen tehnyt joitain muutoksia, joten tämä ruoka sopii nykyiseen kasvisruokavaliooni ja on yhä yksi ehdottomista lemppareistani ja pettämätön go to -reseptini. Sain vasta hiljattain aikaiseksi kuvata tämän halloumipadan, joten vihdoin senkin resepti päätyy tänne!

Ainekset (neljälle)

100g jyvämakaronia

150g halloumia

1tlk suuria valkopapuja

1rkl currytahnaa

puolikas punainen paprika

puolikas keltainen paprika

pala kesäkurpitsaa

10 kirsikkatomaattia

6 herkkusientä

1 kevätsipuli

2 kananmunaa

öljyä paistamiseen 

suolaa

Valmistus

Kypsennä jyvämakaroni suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi, noin 10 minuuttia, ja valuta vesi pois.

Kuutioi halloumi, paprikat ja kesäkurpitsa. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja pilko kevätsipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä siinä paprikoita ja kesäkurpitsoita hetki. Kun paprikat ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon halloumi, sienet, kevätsipuli ja currytahna. Paista hetken aikaa. 

Laita hella pienemmälle lämmölle. Lisää vielä valutetut valkopavut, kirsikkatomaatit, jyvämakaronit ja kananmunat ja sekoita. Mausta ripauksella suolaa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Nauti!

blogimg_1382.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.