Herkullinen kasvislasagne
Olen aina ollut kova lasagnefani, mutta olin pitkään syömättä sitä ollenkaan kun aloitin kasvisruokavalion. Sitten vihdoin päätin kokeilla tehdä kasvislasagnea, ja miten upealta se maistuikaan! Kun valkokastikkeen tekee maitoon, käyttää täysjyvälasagnelevyjä ja lihan korvaa joukolla kasviksia, ei lasagne enää ole kaukana huipputerveellisestä!
Ainekset (kuudelle)
Täyte
puolikas punainen paprika
1 iso porkkana
puolikas kesäkurpitsa
5 herkkusientä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1dl soijarouhetta ja 2-4rkl vettä
1tlk tomaattimurskaa (Mutti)
1rkl tomaattipyreetä
1rkl oreganoa kuivattuna
1rkl basilikaa kuivattuna
1tl raakaruokosokeria
suolaa
Valkokastikse
1dl vehnäjauhoja
25g voita
0,5l rasvatonta maitoa
1dl mozzarellaraastetta
ripaus suolaa
Väleihin
noin 6 levyä täysjyvälasagnelevyjä
Valmistus
Tee ensin täyte. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota isolla wokkipannulla pienessä määrässä öljyä hetki. Valmistele kasvikset: pese, poista siemenet ja pilko sopivan pieniksi suupaloiksi. Laita kasvikset paahtumaan sipulin joukkoon. Liota soijarouheeseen noin 2-4 rkl vettä ja sekoita niin että rouhe turpoaa hieman. Laita se sitten myös kasvisten sekaan paahtumaan. Lisää hetken päästä mausteet ja tomaattimurska ja -pyree sekä raakaruokosokeri. Sekoita.
Tee valkokastike. Sulata voi kattilan pohjalla ja sekoita vehnäjauho voihin. Lisää maito kattilaan kokoajan sekoittaen, niin ettei kastike pala pohjaan tai paakkuunnu. Lisää lopuksi juusto ja suola, sekoita.
Annostele kasvistäyte, valkokastike ja lasagnelevyt voideltuun uuniastiaan niin, että alimpana on täyte, seuraavaksi lasagnelevyt ja viimeisenä valkokastike. Tee useampia ohuita kerroksia, mutta huolehdi että viimeiseksi kerrokseksi jää lopulta valkokastiketta. Katso että toisiksi ylimmän kerroksen kaikki lasagnelevyt ovat kunnolla peitossa, sillä ne kuivuvat muuten.
Kypsennä uunissa 200 C asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Nauti!
berriesforbreakfast