Hurmaava avokadopasta
Inspiraatio tähän pastaan tuli ehdottomasti Alexander ja Hanna Gullichsenin reseptistä. Olen tehnyt tähän silti vähän muutoksia omaan makuuni ja vähän terveellisemmäksi. Tämä maukas trendiruoka on todella helppo ja nopea valmistaa.
Avokadopastan resepti (kahdelle):
Ainekset
– 2 syöntikypsää avokadoa
– 1dl raastettua pecorino-juustoa
– ruukullinen basilikaa hienonnettuna
– 1 kynsi valkosipulia erittäin hienonnettuna
– loraus oliiviöljyä
– suolaa ja mustapippuria
– limetin mehua
– kourallinen täysjyväspagettia
Valmistus
Laita spagetti kiehumaan. Poista avokadojen sisukset kulhoon. Raasta joukkoon pecorino-juusto ja hienonna basilika ja valkosipuli sekaan. Lisää loraus öljyä sekä suola ja pippuri ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Säästä noin desi spagetin keitinvettä. Sekoita valutettu spagetti avokadoseoksen joukkoon. Lisää tarvittava määrä keitinvettä, vähän kerrallaan ja sekoita. Ruoan on oltava sopivan kosteaa, muttei kuitenkaan vetistä. Ripottele annoksesi päälle pecorino-raastetta ja basilikanlehtiä. Nauti!
Herkkuhetkiä, Berriesforbreakfast