Hurmaava papu-cassoulet

blogimg_1185.jpg

 

Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege! -kirjassa on aivan älyttömästi ihania reseptejä, joita haluaisin päästä kokeilemaan. Tänään vuorossa oli vegaani versio ranskalaisesta cassouletista. Käytin sekä valko- että kidneypapuja, ja leikkasin ihan valtavan määrän sieniä pataan, mutta jotenkin kaikki ainekset upposivat sinne. Lopputulos oli paljon herkullisempi kuin olisin voinut edes kuvitella. Risellan täysjyväpikariisi oli täydellinen kaveri papupadalle.

Ainekset (neljälle-viidelle)

1 (kesä)sipuli

1 purjosipuli

2 valkosipulinkynttä

200g tuoreita herkkusieniä

4 porkkanaa

1tkl (400g) tomaattimurskaa

300g (tai 1tlk GoGreeniltä) valkopapuja

300g (tai 1tlk GoGreeniltä) kidneypapuja

 0,5l kasvislientä

oliiviöljyä kuullottamiseen

1tl kuivattua timjamia

1tl suolaa

kourallinen tuoretta persiljaa hienonnettuna

1 laakerinlehti

Pinnalle

100g vaaleaa, kuivaa leipää

50g kuorettomia manteleita (tai cashewpähkinöitä)

kourallinen tuoretta persiljaa

Valmistus

Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja siivuta purjo. Kuori ja viipaloi porkkanat, ja pese ja leikkaa sienet. 

Kuullota oliiviöljyssä sipulit ja sienet. Lisää joukkoon porkkanat, tomaattimurska, pavut ja kasvisliemi. Mausta yrteillä ja suolalla, sekoita hyvin ja kiehauta.

Laita ruoka 200C asteiseen uuniin kannella peitetyssä padassa, ja kypsennä 25 minuuttia. 

Tee leivästä, manteleista ja persiljasta tehosekoittimella rouhevaa murskaa. Levitä murska pataan ruoan pinnalle ja paista uunissa vielä noin 10-15 minuuttia ilman kantta. Ruoka on valmista, kun pinta on kauniin ruskea, vahdi ettei se pala! Nauti riisin kera.

 

blogimg_1188.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma