Hurmaavat raakatryffelit
Näin heinäkuun Fit-lehden numerossa reseptin raakatryffeleihin, ja suklaan ja raakaruoan fanina innostuin heti. Soveltelin reseptiä tapani mukaan, ja ryffelit osoittautuivat vieläkin herkullisemmaksi, mitä pelkkää kuvaa katsomalla voisi arvella. Ihanat, rouskuvat parapähkinät ja täyteläinen raakasuklaa ovat täydellinen pari.
Nämä tryffelikuutiot ovat loistava iltapäiväherkku. Ne säilyvät pitkään pakastimessa ja pieniä suupaloja syö paremmalla omatunnolla kuin vaikka raakakakkupalasta. Maussa ne voittavat joka tapauksessa!
Ainekset (n. 20 kuutiota)
1dl cashewpähkinöitä
0,5dl hunajaa
0,75dl kookosöljyä
0,5dl raakaruokosokeria
1dl raakakaakaojauhetta
1tl vanilja-aromia
2dl parapähkinöitä
hippusellinen suolaa
Valmistus
Jauha cashewpähkinät monitoimikoneella mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sekoita isossa kulhossa cashew-jauhe ja hunaja.
Laita kookosöljy lämpimään vesihauteeseen sulamaan. Sekoita cashew-seoksen joukkoon raakaruokosokeri, kaakaojauhe, vanilja-aromi ja suola. Lisää seuraavaksi juokseva kookosöljy ja sekoita tasaiseksi.
Rouhi parapähkinät veitsellä melko pieniksi paloiksi. Älä käytä monitoimikonetta, etteivät pähkinät muutu jauheeksi. Sekoita rouhe taikinan sekaan.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun neliskulmaiseen vuokaan ja anna jähmettyä pakastimessa (tai jääkaapissa) noin tunti. Leikkaa sopivan kokoisiksi kuutioiksi ja nauti kahvin ja tuoreiden mansikoiden kera!
Sofia