Hurmaavat suklaa-juustokakku cupcaket

blogimg_1588.jpg

blogimg_1597.jpg

blogimg_1608.jpg

Löysin Tanya Burrin Tanya bakes -kirjasta reseptin, jossa on yhdistettynä kaksi leivonnaissuosikkiani: tummasuklaa kuppikakut ja juustokakku!! Nämä ovat varmasti herkullisimmat koskaan maistamani kuppikakut.

Ainekset (noin 20 pientä kuppikakkua)

Suklaakuppikakut

50g margariinia

180g sokeria

1 kananmuna

loraus vanilja-aromia

60g kaakaojauhetta

100g vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

50g maitosuklaata

150ml maitoa

Juustokakkutäyte

200g kevyttuorejuustoa (Valio Viola)

100g sokeria

2 kananmunaa

ripaus suolaa

1tl vanilja-aromia

50g tummaa suklaata

Kuorrutus

400g tomusokeria

200g margariinia

loraus vanilja-aromia

Valmistus

Juustokakkutäyte

Rouhi tumma suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa yhteen kevyttuorejuusto ja sokeri. Riko munat yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita mukaan vielä suola, vanilja-aromi ja tummasuklaarouhe ja jätä täyte sivuun odottamaan.

Suklaakuppikakut

Rouhi maitosuklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa toisessa kulhossa margariini ja sokeri ilmavaksi. Vatkaa joukkoon munat ja vanilja-aromi.

Sekoita isolla puulusikalla kaakaojauhe, vehnäjauho, leivinjauhe ja maitosuklaarouhe taikinaan. Kaada maito vähän kerrallaan joukkoon, niin että lisäät sitä, kun olet saanut aiemman ”erän” kunnolla sekoitettua taikinaan.

Annostele paperisiin muffinivuokiin pohjalle juustokakkutäytettä ja sen päälle suklaataikinaa niin, että neljännes vuoasta jää kohoamisvaraksi uuniin. Paista 20 minuuttia 180 asteisessa uunissa.

Kuorrutus

Vaahdota siivilöity tomusokeri, margariini ja vanilja-aromi keskenään. Annostele kuorrutus pursotinpussiin ja pursota sitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle isolla pursotinkärjellä. Nauti esimerkiksi piparminttuteen kera!

blogimg_1586.jpg

blogimg_1594.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma