Hurmaavat suklaa-juustokakku cupcaket
Löysin Tanya Burrin Tanya bakes -kirjasta reseptin, jossa on yhdistettynä kaksi leivonnaissuosikkiani: tummasuklaa kuppikakut ja juustokakku!! Nämä ovat varmasti herkullisimmat koskaan maistamani kuppikakut.
Ainekset (noin 20 pientä kuppikakkua)
Suklaakuppikakut
50g margariinia
180g sokeria
1 kananmuna
loraus vanilja-aromia
60g kaakaojauhetta
100g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
50g maitosuklaata
150ml maitoa
Juustokakkutäyte
200g kevyttuorejuustoa (Valio Viola)
100g sokeria
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1tl vanilja-aromia
50g tummaa suklaata
Kuorrutus
400g tomusokeria
200g margariinia
loraus vanilja-aromia
Valmistus
Juustokakkutäyte
Rouhi tumma suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa yhteen kevyttuorejuusto ja sokeri. Riko munat yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita mukaan vielä suola, vanilja-aromi ja tummasuklaarouhe ja jätä täyte sivuun odottamaan.
Suklaakuppikakut
Rouhi maitosuklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa toisessa kulhossa margariini ja sokeri ilmavaksi. Vatkaa joukkoon munat ja vanilja-aromi.
Sekoita isolla puulusikalla kaakaojauhe, vehnäjauho, leivinjauhe ja maitosuklaarouhe taikinaan. Kaada maito vähän kerrallaan joukkoon, niin että lisäät sitä, kun olet saanut aiemman ”erän” kunnolla sekoitettua taikinaan.
Annostele paperisiin muffinivuokiin pohjalle juustokakkutäytettä ja sen päälle suklaataikinaa niin, että neljännes vuoasta jää kohoamisvaraksi uuniin. Paista 20 minuuttia 180 asteisessa uunissa.
Kuorrutus
Vaahdota siivilöity tomusokeri, margariini ja vanilja-aromi keskenään. Annostele kuorrutus pursotinpussiin ja pursota sitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle isolla pursotinkärjellä. Nauti esimerkiksi piparminttuteen kera!
Sofia