Italialainen helmispelttipata

k2img_2319.jpg

k2img_2328.jpg

k2img_2326.jpg

Tilaamani uusi valurautapata saapui vihdoin eilen, ja sitä oli tietysti pakko päästä heti tänään kokeilemaan. Uudesta Niomi Smartin Eat Smart -kirjasta löytyi onneksi jälleen yksi italialainen papupata, joka kuitenkin osoittautui ihan erilaiseksi verrattuna aikaisempiin papupatakokeiluihini. Helmispeltti on minulle täysin uusi tuttavuus, ja se toikin ihanaa makua ja rakennetta tähän pataan. Alkuperäisessä reseptissä on käytetty farroa, mutta en löytänyt sitä ruokakaupasta. Luin jostain, että farron voi korvata helmispeltillä tai helmiohralla, ja päätin näistä kokeilla kotimaista SunSpelt helmispelttiä. Tämä pata on sekä huipputerveellinen että tietysti vegaani, ja täynnä aivan ihania italialaisia makuja. 

 

Ainekset (neljälle)

1 sipuli

2 porkkanaa

1 yrttiliemikuutio (esim. Reformin tomaatti-basilika)

7dl vettä

1dl helmispelttiä

0,5 punainen chili

1 valkosipulinkynsi

1tlk tomaattimurskaa (400g)

400g kypsiä valkopapuja (noin 1,5-2dl kuivana)

150g (pakaste)pinaattia

kourallinen tuoretta basilikaa

ripaus (himalajan) suolaa

Valmistus

Jos käytät kuivia valkopapuja, laita ne likoamaan yön yli ja keitä niitä tunnin ajan ennen kuin lisäät ne pataan. Pilko sipuli, porkkana, valkosipulinkynsi ja chili. Liota yrttiliemikuutio veteen.

Kuullota sipulia pienessä määrässä öljyä padan pohjalla muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon porkkanat ja kuullota edelleen pari minuuttia. Lisää sekaan helmispeltti, pilkottu chili ja valkosipuli ja kuullota niitäkin minuutin ajan. 

Kaada joukkoon yrttiliemi ja tomaattimurska ja anna hautua noin puoli tuntia silloin tällöin sekoittaen. Lisää joukkoon kypsät pavut ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta suolalla. Lisää lopuksi vielä pakastepinaatit ja silputut basilikanlehdet. Nauti!

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma