Jamien silkkinen lohitagliatelle

Hämmästyttävää, mutta ensimmäinen mielikuva, kun tätä ruokaa mastoin, oli uskomattoman pehmeä. Nyt tiedän, miltä silkkinen ruoka maistuu!

img_7113lohipasta.jpg

Tämä oli toinen kokeiluni uudesta Jamie Oliverin Kätevä kokki Jamie -keittokirjastani. Toinen täysosuma! Kaiken lisäksi tämä ruoka on äärettömän helppo ja nopea (n. 10 min) valmistaa.

Silkkisen lohitagliatellen resepti:

Ainekset (kahdelle)

– 6-8 rullaa tagliatelle-pastaa

– pala lämminsavulohta

– 0,75dl kevytruokakermaa

– 1 muna

– 1rkl raastettua parmesaania

– tilkka sitruunamehua

– suolaa ja pippuria maustamiseen

– ruohosipulia tai tilliä koristeeksi

Valmistus

Keitä pasta kypsäksi suolavedessä (varo ylikypsentämästä!). Kun pasta on vähän kypsynyt, hämmennä sitä hieman, että toisiinsa takertuneet tagliatelle-nauhat kypsyvät tasaisesti. Pastan kypsyessä kuumenna pienessä kattilassa kevytkerma kiehuvaksi ja lisää joukkoon suolaa ja pippuria ja lohipala ja palastele se paistinlastalla. Vatkaa toisessa kulhossa muna ja lisää sen joukkoon parmesaaniraaste ja tilkka sitruunamehua. Valuta pasta, mutta säästä hieman (noin desi) keitinvettä. Kumoa pasta takaisin kattilaan ja kaada kerma-lohiseos joukkoon ja sekoita. Lisää munaseos pastan sekaan liikutellen pastaa kokoajan hitaasti. Jos pasta tuntuu liian kuivalta, lisää joukkoon hieman keitinvettä (itse en tehnyt tätä). Annostele lautaselle ja lisää päälle halutessasi parmesaaniraastetta ja ruohosipulia tai tilliä.

Nautinnollista kokkausta, Berriesforbreakfast

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma