Jouluiset energiapallot cashewkuorrutteella

k2img_3294.jpg

k2img_3295.jpg

Muistin nähneeni viimevuonna Niomi Smartin youtube-kanavalla reseptin jouluisiin energiapalloihin, joita en sitten koskaan viime jouluna saanut aikaiseksi tehtyä. Nyt kuitenkin olin ajoissa liikkeellä ja tein nämä jo muutamaa päivää etukäteen pakkaseen valmiiksi. Appelsiinin ja sitruunan kuorten maut erottuvat aivan ihanasti muiden makujen seasta. Päällä oleva cashew-kerma tuo ihanaa jälkkärimäisyyttä näihin energiapalloihin. Tein kustakin pallosta aika pieniä, jotta ne olisivat sopivia, raikkaita suupaloja jouluna. 

 

Ainekset 

Energiapallot

1,5dl taateleita

1,5dl manteleita

0,75dl pekaanipähkinöitä

0,75dl rusinoita

0,5dl kuivattuja karpaloita

1rkl appelsiininkuorta

1rkl sitruunankuorta

1tl kanelia

1tl inkivääriä

1tl muskottipähkinää

Cashew-kerma

0,75dl liotettuja (!!) cashewpähkinöitä

1rkl kookosöljyä

2rkl (agave)siirappia

2rkl manteli- tai kauramaitoa

1rkl sitruunamehua

Valmistus

Pese sitruunan ja appelsiinin kuoret huolellisesti, kuivaa ja raasta kuorta sopiva määrä. Blendaa kaikki ainekset huolellisesti monitoimikoneessa ”taikinaksi”. Muotoile taikinapallo, josta pyörittelet haluamasi kokoisia pallukoita. 

Blendaa monitoimikoneessa cashew-kerman ainekset huolellisesti tasaiseksi tahnaksi. Laita noin 15 minuutin ajaksi tahna pakkaseen hieman jähmettymään. 

Paina palloihin pieni ”taso” yläpinnalle ja levitä cashew-kermaa päälle. Laita kerman päälle vielä esimerkiksi puolukka, karpalo tai viinimarja. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma