Karpalocouscous ja pähkinäleivitetyt tofut
Lainasin kirjastosta Elina Innasen Viiden tähden vegaani -keittokirjan, ja pääsin heti kokeilemaan näitä kahta reseptiä yhdessä. En ole koskaan aiemmin leivittänyt tofua, mutta pähkinät ja mausteet toivat tofuun kivasti makua ja rouskuvaa rakennetta.
Ainekset (neljälle)
Karpalocouscous
3dl couscoussuurimoita
1tl curryjauhetta
0,5tl suolaa
0,5dl kuivattuja karpaloita
3dl kiehuvaa vettä
0,5dl appelsiinimehua
1rkl oliiviöljyä
1,5dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
1 kesäsipulin varsi tai 2 kevätsipulia
hieman lehtipersiljaa
mustapippuria
Pähkinäleivitetyt tofut
1pkt maustamatonta tofua
1dl manteleita
1dl cashewpähkinöitä
1dl vettä
1dl vehnäjauhoja
0,5tl jauhettua inkivääriä
1tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
Valmistus
Pähkinäleivitetyt tofut
Jauha mantelit ja cashewpähkinät karkeaksi jauheeksi monitoimikoneella. Kaada seos laakeaan astiaan ja sekoita joukkoon mausteet. Valmista vehnäjauho-vesiseos toiselle lautaselle.
Leikkaa tofu noin puolen sentin paksuiksi kolmioiksi, älä jätä liian paksuiksi! Kuivaa molemmin puolin talouspaperilla, dippaa ensin vehnäjauhoseokseen ja sitten pyörittele pähkinämurskassa. Paista pannulla noin 3-5 minuuttia per puoli, kunnes tofufileet ovat kauniin ruskeita. Älä käytä liian kovaa lämpöä, etteivät pähkinät pala.
Karpalocouscous
Mittaa couscous, karpalot, suola ja curryjauhe kulhoon. Kaada vesi ja appelsiinimehu joukkoon ja anna seistä kunnes neste on imeytynyt.
Lisää oliiviöljyä ja sekoita. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja silppua persiljaa. Lisää ne ja suolatut cashewpähkinät couscousseoksen joukkoon. Nauti!
Sofia