Karpalocouscous ja pähkinäleivitetyt tofut

blogimg_1144.jpg

Lainasin kirjastosta Elina Innasen Viiden tähden vegaani -keittokirjan, ja pääsin heti kokeilemaan näitä kahta reseptiä yhdessä. En ole koskaan aiemmin leivittänyt tofua, mutta pähkinät ja mausteet toivat tofuun kivasti makua ja rouskuvaa rakennetta. 

Ainekset (neljälle)

Karpalocouscous

3dl couscoussuurimoita

1tl curryjauhetta

0,5tl suolaa

0,5dl kuivattuja karpaloita

3dl kiehuvaa vettä

0,5dl appelsiinimehua

1rkl oliiviöljyä

1,5dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

1 kesäsipulin varsi tai 2 kevätsipulia

hieman lehtipersiljaa

mustapippuria

Pähkinäleivitetyt tofut

1pkt maustamatonta tofua

1dl manteleita

1dl cashewpähkinöitä

1dl vettä

1dl vehnäjauhoja

0,5tl jauhettua inkivääriä

1tl chilijauhetta

suolaa

mustapippuria

rypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

Pähkinäleivitetyt tofut

Jauha mantelit ja cashewpähkinät karkeaksi jauheeksi monitoimikoneella. Kaada seos laakeaan astiaan ja sekoita joukkoon mausteet. Valmista vehnäjauho-vesiseos toiselle lautaselle.

Leikkaa tofu noin puolen sentin paksuiksi kolmioiksi, älä jätä liian paksuiksi! Kuivaa molemmin puolin talouspaperilla, dippaa ensin vehnäjauhoseokseen ja sitten pyörittele pähkinämurskassa. Paista pannulla noin 3-5 minuuttia per puoli, kunnes tofufileet ovat kauniin ruskeita. Älä käytä liian kovaa lämpöä, etteivät pähkinät pala.

Karpalocouscous

Mittaa couscous, karpalot, suola ja curryjauhe kulhoon. Kaada vesi ja appelsiinimehu joukkoon ja anna seistä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää oliiviöljyä ja sekoita. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja silppua persiljaa. Lisää ne ja suolatut cashewpähkinät couscousseoksen joukkoon. Nauti!

blogimg_1147.jpg

Sofia

 

koti ruoka-ja-juoma