Kasvismakaronilaatikko parsakaalilla
Minun rupesi jostain syystä tässä yhtenä päivänä tehdä mieli makaronilaatikkoa, enkä ollut tehnytkään sitä kertaakaan sen jälkeen, kun ryhdyin kasvissyöjäksi. Tälläiset tavalliset kotiruoat ovat jääneet viime vuosina tosi vähälle, kun olen kokkaillut niin paljon kaikkea erilaista. Nyt tuli kuitenkin vuoro kokeilla kasvismakaronilaatikkoa. Rakastan parsakaalia, joten sitä piti tietenkin tunkea mukaan, ja sydänmakaronit toimivat nyt makaronin korvikkeena, kun sitä ei sattuneesta syystä löytynyt kaapista.
Ainekset (neljälle)
150g makaronia
1 sipuli
2dl tummaa soijarouhetta
noin 0,5-1dl vettä
200g (pakaste)parsakaalia
suolaa ja mustapippuria
3dl maitoa
2 kananmunaa
Valmistus
Keitä makaronit kypsiksi suolatussa vedessä, valuta. Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla. Imeytä soijarouheeseen vesi. Kaada se pannulle sipulin kanssa ja paahda hetken ajan. Lisää joukkoon vielä keitetyt tai pakasteparsakaalit ja suola ja pippuri. Paista hetken.
Riko kananmunat maitoon ja suolaa miedosti. Sekoita makaronit pannulla valmistettuun seokseen ja kaada ne voideltuun uunivuokaan. Kaada kaikkialle muna-maitoseosta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Sofia