Kasvissyöjän pehmeä shepherd’s pie
Syksyllä keittiössä maistuvat parhaiten ihanat uuniruoat. Tämä kasvisversio perinteisestä shepperd’s pie:sta vei kielen mennessään! Löysin reseptin Elina Innasen Viiden tähden vegaani -kirjasta. Oma versioni ei ole vegaani, vaan oikaisin hieman käyttämällä normaalia ruokakermaa, sillä meillä ei ollut kaurakermaa, jota alkuperäisessä reseptissä oli käytetty.
Ainekset (neljälle)
Perunasose
800g perunoita
50g margariinia
1,5dl kevytruoka- tai kaurakermaa
0,5tl suolaa
Linssikastike
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 isoa porkkanaa
2dl vihreitä linssejä
1 laakerinlehti
(muutama tuore timjaminvarsi)
1,5tl kuivattua timjamia
kasvisliemikuutio
3dl vettä
2dl punaviiniä
Valmistus
Laita linssit likoamaan noin tuntia ennen ruoanvalmistuksen aloittamista. Ei ole pakollinen vaihe, mutta linssit kypsyvät näin hieman nopeammin.
Perunasose
Kuori ja pilko perunat ja kypsennä ne suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää joukkoon margariini, ruokakerma ja suola. Soseuta tasaiseksi perunasurvimella.
Linssikastike
Pilko sipuli, valkosipulinkynsi ja porkkanat. Kuullota sipuleita ensin hetki kattilassa tilkassa rypsiöljyä ja lisää pian porkkanat joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
Huuhtele (liotetut) linssit ja kaada ne kattilaan. Lisää joukkoon laakerinlehti, timjaminvarret, kuivattu timjami, kasvisliemikuutio, vesi ja punaviini. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Voit tarvittaessa lisätä vettä keittämisen aikana. Linssikastike saa olla melko kuivaa valmiina.
Kaada linssikastikse uunivuoan pohjalle ja levitä päälle perunasose. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nauti!
Sofia