Kikherne-kvinoapata
Löysin Deliciously Ella -blogista ihanan vegaanireseptin, jossa aineksina oli käytännössä kaikkea, mitä rakastan: kvinoaa, pinaattia, kikherneitä jne.!
Ainekset (neljälle)
500g uusia perunoita
3 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
2tl kurkumajauhetta
1tl chilimausteseosta
1tl inkivääritahnaa
suolaa ja pippuria
1rkl tomaattipyreetä
1tlk kevytkookosmaitoa
1,5dl kvinoaa kuivana
3dl vettä
kaksi kourallista pinaattia
1dl kikherneitä kuivana
Valmistus
Valmista kikherneet ohjeen mukaan kypsiksi (aloita jo edellisenä iltana!).
Keitä perunat kypsiksi. Hienonna valkosipuli ja pilko tomaatit. Pilko kypsät perunat ja laita ne pannulle valkosipulin, mausteiden, tomaattien, tomaattipyreen ja kookosmaidon kera. Kiehauta ja lisää kuumalla vedellä huuhdeltu kvinoa ja 3dl kiehautettua vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 min, sekoittele 5 minuutin välein.
15 minuutin kuluttua lisää kypsät kikherneet ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Lisää sitten revitty pinaatti ja sekoita hyvin. Anna hautua vielä 5 minuuttia, kunnes kvinoa on täysin kypsää. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarvittaessa. Nauti!
Sofia