Kikherneletut kvinoatäytteellä

img_4016.jpg

img_4015.jpg

img_4021.jpg

img_4011.jpg

Minun on pitkään ollut tarkoitus tehdä Elina Innasen suolaisia kikhernelettuja, ja nyt vihdoin sain aikaiseksi. Koko ruuassa oli ihanan itämainen maku juustokuminasta, ja lettujen maku muistutti hieman falafeleja. 

Tulen varmasti tekemään näitä lettuja tulevaisuudessa paljon, sillä nämä voi täyttää lähes millä tahasa, vaikka ylijäämäruualla. Letut on superhelppo tehdä kunhan käyttää kunnollista, tarttumatonta pannua. Ensimmäisellä kahdella pannulla (…hups) letuista tuli munakokkelin näköistä mössöä, mutta kolmas ja meille viimeisimpänä hankittu minipannu osottautui täydelliseksi näiden tekemiseen, ja nämä pysyivät vaivatta yhtenä kappaleena. 

 

Ainekset (neljälle)

Kikherneletut

5dl kikhernejauhoja

0,5tl juustokuminaa

1tl valkosipulijauhetta

0,5tl suolaa

1rkl rypsiöljyä

4,5dl vettä

rypsiöljyä paistamiseen

Kvinoatäyte

1dl kvinoaa

tilkka oliiviöljyä

3tl kasvisliemijauhetta tai 1 kasvisliemikuutio

 2,5dl vettä

puolikkaan limetin mehu

0,5tl luomuruokosokeria

0,5tl juustokuminaa

loraus oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

0,5tl jauhettua korianteria

0,5tl savupaprikajauhetta

0,5tl cayennepippuria

1tl balsamiviinietikkaa

2,5dl erilaisia keitettyjä papuja (esim. GoGreen bean mix)

ripaus suolaa

Lisäksi 

kirsikkatomaatteja

Valmistus

Kvinoatäyte

Huuhtele kvinoa ja valuta se hyvin. Paista kvinoaa paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä, kunnes se on kuivempaa ja hieman paahtunutta. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemijauhe/-kuutio. Hauduta kvinoaa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Kun vesi on imeytynyt, siirrä kvinoa erilliseen kulhoon. Sekoita joukkoon limetin mehu, sokeri, juustokumina ja loraus öljyä.

Sillä välin, kun kvinoa jäähtyy, pilko sipulit. Annostele pannulle ensin mausteet ja lisää sitten silputut sipulit ja balsamiviinietikka. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää joukkoon kypsät pavut ja kvinoa. Paista vielä pari minuuttia. 

Kikherneletut

Sekoita kikhernejauhot ja mauseet kulhossa. Sekoita toisessa isossa kulhossa vesi ja oliiviöljy ja kaada jauhoseos veteen vatkaten samalla. Anna taikinan kiinteytyä noin 10 minuuttia.

Paista (hyvällä ja tarttumattomalla!) pannulla oliiviöljyssä letut yksitellen niin, että kaadat taikinaa kuumalle pannulle. Kääntele pannua niin, että taikina leviää siihen. Odota, että lettu kiinteytyy kunnolla, ja käännä se. 

Annostele lettujen päälle kvinoatäytettä ja puolitettuja kirsikkatomaatteja. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma