Kolmen viljan porkkanapeltileipä
Rakastan itsetehtyä leipää, mutta kärsivällisyyteni ei koskaan riitä odottelemaan, että juuri kohoaa ikuisuuden ja kädet ovat ihan tahmaisia sämpylöiden pyörittelemisestä. Tämä superherkullinen ja mehevä peltileipä valmistuu ilman vaivaamista ja vaatii vain puoli tuntia kohottamista ennen uuniin laittamista!
Ainekset
1dl ruisjauhoja
2dl grahamjauhoja
5dl sämpyläjauhoja
3dl kaurahiutaleita
1ps kuivahiivaa
2tl suolaa
1tl raakaruokosokeria
2,5dl porkkanraastetta (noin 3 keskikokoista porkkanaa)
5dl maitoa
0,5dl oliiviöljyä
kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä ja kaurahiutaleita pinnalle
Valmistus
Sekoita kaikki kuiva-ainekset keskenään. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja liota kuivahiiva siihen.
Kaada maito-kuivahiivaseos, porkkanaraaste ja öljy kuiva-ainesten sekaan ja sekoita puulusikalla. Kumoa taikina syvälle, jauhotetulle pellille japyri tasoittamaan. Paista 225 celsiusasteisessa uunissa 15-20 minuuttia, riippuen siitä, kuinka mehevää leivästäsi haluat. Nauti joko margariinin tai kirsikka-kardemummahillon kera!
Sofia