Kolmen viljan porkkanapeltileipä

blogimg_1308_0.jpg

Rakastan itsetehtyä leipää, mutta kärsivällisyyteni ei koskaan riitä odottelemaan, että juuri kohoaa ikuisuuden ja kädet ovat ihan tahmaisia sämpylöiden pyörittelemisestä. Tämä superherkullinen ja mehevä peltileipä valmistuu ilman vaivaamista ja vaatii vain puoli tuntia kohottamista ennen uuniin laittamista!

Ainekset

1dl ruisjauhoja

2dl grahamjauhoja

5dl sämpyläjauhoja

3dl kaurahiutaleita

1ps kuivahiivaa

2tl suolaa

1tl raakaruokosokeria

2,5dl porkkanraastetta (noin 3 keskikokoista porkkanaa)

5dl maitoa

0,5dl oliiviöljyä

kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä ja kaurahiutaleita pinnalle

Valmistus

Sekoita kaikki kuiva-ainekset keskenään. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito 42-asteiseksi ja liota kuivahiiva siihen. 

Kaada maito-kuivahiivaseos, porkkanaraaste ja öljy kuiva-ainesten sekaan ja sekoita puulusikalla. Kumoa taikina syvälle, jauhotetulle pellille japyri tasoittamaan. Paista 225 celsiusasteisessa uunissa 15-20 minuuttia, riippuen siitä, kuinka mehevää leivästäsi haluat. Nauti joko margariinin tai kirsikka-kardemummahillon kera!

blogimg_1311.jpg

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma