Kvinoa-quenellit ja fenkoli-kukkakaalimuusi

blogimg_1520.jpg

blogimg_1507.jpg

Olen viimeaikoina kokkaillut valtavia määriä reseptejä Vege!– ja Vegaanin keittiössä -kirjoista (ja vielä moni hyvä odottaakin kokeilua). Löysin quenellien reseptin Vege! -kirjasta ja ajattelin että sen kanssa sopisi täydelisesti Vegaanin keittiössä -kirjasta löytämäni fenkoli-kukkakaalimuusi. Ja ne osoittautuivatkin ihan täydelliseksi pariksi!

Ainekset

Quenellit (noin 20)

1,5dl kvinoaa (kuivana)

0,5dl vihreitä linssejä (kuivana)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

0,5dl oliiviöljyä

2tl paprikajauhetta

2tl chilijauhetta

2tl inkiväärijauhetta

1dl pecorinoraastetta

1dl leipäraastetta

2 kananmunaa

1tl suolaa

Fenkoli-kukkakaalimuusi (kahdelle)

puolikas kukkakaali

puolikas fenkoli

1 kasvisliemikuutio

suolaa

Valmistus

Quenellit

Kypsennä kvinoa ja linssit ohjeiden mukaan. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja laita sekaan mausteet. Pyörittele mausteseosta hetki ja lisää sitten joukkoon sipulitg. Kuullottele niitä hetki. Ota pois lämmöltä.

Sekoita keskenään kypsä kvinoa, kypsät linssit ja sipuli-mausteseos. Raasta pecorino ja kuivat leivät ja kaada ne seokseen. Riko joukkoon myös kananmunat ja sekoita hyvin. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia.

Muotoile kahta lusikkaa apunasi käyttäen taikinasta soikeita pyöryköitä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia.

Fenkoli-kukkakaalimuusi

Pilko kukkakaali ja fenkoli ja laita ne kattilaan. Kaada niiden päälle vettä niin, että ne juuri peittyvät Laita joukkoon kasvisliemikuutio ja anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää halutessasi loraus kevytruokakermaa. Mausta ripauksella suolaa. Nauti kuumien quenellien ja haluamiesi dippien kera!

blogimg_1524.jpg

Sofia

koti ruoka-ja-juoma