Kvinoa-quenellit ja fenkoli-kukkakaalimuusi
Olen viimeaikoina kokkaillut valtavia määriä reseptejä Vege!– ja Vegaanin keittiössä -kirjoista (ja vielä moni hyvä odottaakin kokeilua). Löysin quenellien reseptin Vege! -kirjasta ja ajattelin että sen kanssa sopisi täydelisesti Vegaanin keittiössä -kirjasta löytämäni fenkoli-kukkakaalimuusi. Ja ne osoittautuivatkin ihan täydelliseksi pariksi!
Ainekset
Quenellit (noin 20)
1,5dl kvinoaa (kuivana)
0,5dl vihreitä linssejä (kuivana)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,5dl oliiviöljyä
2tl paprikajauhetta
2tl chilijauhetta
2tl inkiväärijauhetta
1dl pecorinoraastetta
1dl leipäraastetta
2 kananmunaa
1tl suolaa
Fenkoli-kukkakaalimuusi (kahdelle)
puolikas kukkakaali
puolikas fenkoli
1 kasvisliemikuutio
suolaa
Valmistus
Quenellit
Kypsennä kvinoa ja linssit ohjeiden mukaan. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja laita sekaan mausteet. Pyörittele mausteseosta hetki ja lisää sitten joukkoon sipulitg. Kuullottele niitä hetki. Ota pois lämmöltä.
Sekoita keskenään kypsä kvinoa, kypsät linssit ja sipuli-mausteseos. Raasta pecorino ja kuivat leivät ja kaada ne seokseen. Riko joukkoon myös kananmunat ja sekoita hyvin. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia.
Muotoile kahta lusikkaa apunasi käyttäen taikinasta soikeita pyöryköitä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia.
Fenkoli-kukkakaalimuusi
Pilko kukkakaali ja fenkoli ja laita ne kattilaan. Kaada niiden päälle vettä niin, että ne juuri peittyvät Laita joukkoon kasvisliemikuutio ja anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää halutessasi loraus kevytruokakermaa. Mausta ripauksella suolaa. Nauti kuumien quenellien ja haluamiesi dippien kera!
Sofia