Lämmin villiriisisalaatti parsakaalilla ja ricotalla

img_6106.jpg

img_6103.jpg

Olin alkusyysloman Budapestissa reissussa ja söin siellä ihan mahtavia vegeruokia. Oh My Green -nimisessä ravintolassa söin villiriisisalaattia, joka maistui aivan upealle, ja siitä sainkin idean kokeilla jotain samantyyppistä kotona. Tämä lämmin villiriisisalaatti on superterveellinen ja sitäkin herkullisempi.

Ainekset (kahdelle)

1dl villiriisiä

puolikas parsakaali

1-2 kevätsipulin vartta

0,5dl kuivattuja karpaloita

0,5dl kurpitsansiemeniä

suolaa

ricotta-juustoa

Valmistus

Huuhtele villiriisi huolellisesti ja laita 4dl veteen kiehumaan miedolla lämmöllä. Kun riisi on kypsää noin 40-45 minuutin päästä, valuta se.

Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja keitä kypsäksi. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla. Siivuta kevätsipulin varsi. 

Sekoita kurpitsansiemenet, kuivatut karpalot ja kevätsipulin varret kypsän villiriisin joukkoon ja mausta suolalla. Sekoita kypsät parsakaalit sekaan myös ja anostele ricotta-juustoa paloina sekaan. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma