Lanttusämpylät

k2img_3386.jpg

k2img_3392.jpg

Joulun jäljiltä jääkaappiin oli jäänyt ylimääräisiä lanttuja pyörimään ja päätin kokeilla näiden lanttusämpylöiden tekemistä.

 

Ainekset (10 sämpylää)

11dl sämpyläjauhoja

1,5dl kaurahiutaleita

3dl lantturaastetta

2tl suolaa

1pss kuivahiivaa

0,5l vettä

0,5dl oliiviöljyä

1dl vehnäjauhoja leipomiseen

pinnalle kurpitsansiemeniä

Valmistus

Raasta pieni lanttu hienoksi raasteeksi.

Sekoita sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja suola keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon lantturaaste.

Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja sekoita siihen kuivahiiva. Kaada vesi-hiivaseos jauhojen joukkoon ja lisää myös öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. 

Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla. Muotoile taikina pitkulaiseksi ja jaa se kymmeneen osaan. Pyörittele kustakin osasta oma sämpylä, laita pellille, valele vedellä ja painele kurpitsansiemeniä pintaan. 

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuutin ajan. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma