Linssi-kasvispata intialaisittain
Tämä ruoka on helppo valmistaa ja maistuu hieman oudosta ulkonäöstään huolimatta todella herkulliselle! Linssit ovat erityisen hyviä kasvisruokavaliota noudattaville, sillä ne sisältävät paljon muun muassa proteiinia ja rautaa.
Linssi-kasvispadan resepti:
Ainekset (kahdelle)
– 2dl kuivattuja vihreitä linssejä (esim. GoGreen)
– pieni sipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– noin 1/4 parsakaali
– pala kesäkurpitsa
– 1 kevätsipulinvarsi
– vajaa desi pakasteherneitä
– vajaa desi pakastemaissia
– 1rkl currytahnaa
– 1dl kevytruokakermaa
– suolaa ja pippuria
– loraus hunajaa
– tilkka sitruunamehua
Valmistus
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Itse huuhtelin ne kylmällä vedellä ja keitin 4dl:ssä suolalla maustettua vettä reilu 20 minuuttia. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä wokkipannulla pienessä määrässä öljyä. Pilko kesäkurpitsa, kevätsipuli ja parsakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Keitä pakasteherneet ja -maissit sekä parsakaali halutessasi kypsiksi (n. 3min). Kaada kasvikset ja kevätsipulit muiden sipuleiden sekaan pannulle ja kääntele hetki. Sekoita joukkoon currytahna, vähän suolaa ja pippuria, hunaja ja sitruunamehu. Kaada kypsät linssit ja ruokakerma sekaan ja sekoita tasaiseksi. Nauti!
Makuelämyksiä, Berriesforbreakfast