Linssi-pähkinäpyörykät tomaattikastikkeessa

k2img_3247.jpg

k2img_3248.jpg

k2img_3245.jpg

Löysin Eat Smart -kirjasta hauskan reseptin vegaanin ”lihapulliin” ja spagettiin. Ihanan kirpeä tomaattikastike on näiden pyöryköiden paras kaveri. Tämä resepti jää ehdottomasti käyttöön!

Ainekset (neljälle)

Linssi-pähkinäpyörykät

1,5dl vihreitä linssejä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2,5dl suolattomia pähkinöitä esim. saksanpähkinöitä ja manteleita

1prk (GoGreen) liotettuja mustapapuja

2rkl grahamjauhoja

1tl kuivattua oreganoa

1tl kuivattua basilikaa

0,5tl suolaa

mustapippuria

(8 kuivattua aprikoosia)

Tomaattikastike

0,5 punasipuli

1tlk säilykketomaattipaloja (Mutti)

1 valkosipulinkynsi

1tl kuivattua oreganoa

1tl luomuruokosokeria

Valmistus

Linssi-pähkinäpyörykät

Kypsennä linssit ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja jätä siitä puolet odottamaan ja kuullota toinen puolikas pannulla. Lisää joukkoon myös pilkottu valkosipulinkynsi. 

Rouhi pähkinät monitoimikoneella pieniksi palasiksi. Lisää joukkoon kaikki muutkin ainekset paitsi sipulit ja linssit (ja kuivatut, pilkotut aprikoosit, jos käytät), sekoita. Lisää seuraavaksi myös paistetut sipulit ja kypsät linssit ja lopuksi myös raaka sipulisilppu (ja aprikoosipalat), sekoita. 

Muotoile seoksesta pingispallon kokoisia pyöryköitä käsilläsi. Laita ne leivinpaperin päälle ja paista 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä pyörykät paistamisen puolivälissä. 

Tomaattikastike

Silppua sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää kaikki muutkin ainekset joukkoon ja anna hautua noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekottimella. 

Sekoita kastike kypsään täysjyväspagettiin ja tarjoile pyöryköiden kera.

 

Sofia

 

koti ruoka-ja-juoma