Linssi-pähkinäpyörykät tomaattikastikkeessa
Löysin Eat Smart -kirjasta hauskan reseptin vegaanin ”lihapulliin” ja spagettiin. Ihanan kirpeä tomaattikastike on näiden pyöryköiden paras kaveri. Tämä resepti jää ehdottomasti käyttöön!
Ainekset (neljälle)
Linssi-pähkinäpyörykät
1,5dl vihreitä linssejä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2,5dl suolattomia pähkinöitä esim. saksanpähkinöitä ja manteleita
1prk (GoGreen) liotettuja mustapapuja
2rkl grahamjauhoja
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
0,5tl suolaa
mustapippuria
(8 kuivattua aprikoosia)
Tomaattikastike
0,5 punasipuli
1tlk säilykketomaattipaloja (Mutti)
1 valkosipulinkynsi
1tl kuivattua oreganoa
1tl luomuruokosokeria
Valmistus
Linssi-pähkinäpyörykät
Kypsennä linssit ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja jätä siitä puolet odottamaan ja kuullota toinen puolikas pannulla. Lisää joukkoon myös pilkottu valkosipulinkynsi.
Rouhi pähkinät monitoimikoneella pieniksi palasiksi. Lisää joukkoon kaikki muutkin ainekset paitsi sipulit ja linssit (ja kuivatut, pilkotut aprikoosit, jos käytät), sekoita. Lisää seuraavaksi myös paistetut sipulit ja kypsät linssit ja lopuksi myös raaka sipulisilppu (ja aprikoosipalat), sekoita.
Muotoile seoksesta pingispallon kokoisia pyöryköitä käsilläsi. Laita ne leivinpaperin päälle ja paista 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Käännä pyörykät paistamisen puolivälissä.
Tomaattikastike
Silppua sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää kaikki muutkin ainekset joukkoon ja anna hautua noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekottimella.
Sekoita kastike kypsään täysjyväspagettiin ja tarjoile pyöryköiden kera.
Sofia