Lohimedaljonki kvinoan kera
Tämä herkullinen ja terveellinen arkiruoka taipuu moneksi erilaisten lisukkeiden kera. Tällä hetkellä syön lohimedaljonkini kvinoan ja keitettyjen porkkanoiden kanssa.
Lohimedaljonkiaterian resepti:
Ainekset (kahdelle)
– noin 300g pala lohifileetä
– 1dl kvinoaa
– pakasteherneitä ja -maissia (tai herne-maissi-paprikaa)
– muutama porkkana
– sitruuna- ja valkopippuria, valkosipuli- ja paprikajauhetta sekä suolaa
– öljyä paistamiseen
Valmistus
Kypsennä kvinoa ohjeen mukaan hieman suolatussa vedessä. Keitä kuoritut porkkanat kypsiksi. Keitä myös pakasteherneet ja -maissit 3 minuutin ajan kypsiksi. Sekoita ne kypsän, valkopippurilla, valkosipuli- ja paprikajauheella maustetun kvinoan sekaan. Leikkaa lohipala ensin kahteen noin 3cm leveään palaan. Leikkaa kumpikin pala pitkittäin keskeltä nahkaan asti, muttei kuitenkaan nahkan läpi. Avaa lohipala tämän leikkauksen kohdalta ja aseta se hieman öljytylle pannulle paistumaan. Paista kypsäksi molemmilta puolilta ja mausta lopuksi toiselta puolelta hieman suolalla ja sitruunapippurilla. Nauti!
Terveellistä arkea, Berriesforbreakfast