Lohipata maustetuiden manteleiden kera

Jääkaapissa oli taas lohta odottamassa lautasellepääsyä. Vanhat lohireseptini tuntuivat toistuvan vähän liian usein, joten teki mieli kokeilla jotain uutta. Tämä resepti osoittautui jymymenestykseksi!

img_7744lohipata.jpg

Inspiraation reseptiin löysin Valion sivuilta, mutta muokkailin sitä vähän terveellisemmäksi ja omaan makuun sopivammaksi. Tässä ruuassa on täydellinen ravintoaineiden tasapaino. Todellista terveysruokaa!

Lohipadan resepti:

Ainekset (kahdelle nälkäiselle)

– 300g lohifileetä

– kourallinen parsakaalinkukintoja

– 0,5dl maissintähkiä

– 2 kevätsipulinvartta (tai vähän purjoa)

– 1 iso valkosipulinkynsi

– 1dl kevytruokakermaa

– 1dl kvinoaa

– 0,5dl kuorellisia manteleita

– 0,5rkl hunajaa

– 0,5rkl sitruunamehua

– suolaa

– oreganoa

– basilikaa

– valkopippuria

– öljyä paistamiseen

Valmistus

Keitä kvinoa kypsäksiohjeen mukaan. Valmista silläaikaa pata. Keitä parsakaalinkukintoja ja maisseja muutama minuutti ja valuta vesi pois. Pilko lohet sopiviksi suupaloiksi ja suolaa hieman. Hienonna sipulit ja  kuullota ne wokkipannulla. Lisää joukkoon parsakaalit ja maissit ja paista hetken aikaa. Kaada joukkoon kevytruokakerma ja kuumenna. Kypsennä pilkottu lohi huolellisesti seoksen joukossa. Mausta sekä pannun sisältö että kypsä kvinoa yrteillä ja valkopippurilla. Kuullota toisella pannulla mantelit pienessä määrässä öljyä ja lisää hunaja ja sitruunamehu joukkoon. Sekoita. Annostele lautaselle ensin kvinoa, sitten lohipata ja päälle mantelit. Nauti!

img_7743lohipata2.jpg

Makujen harmoniaa, Berriesforbreakfast

 

 

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma