Lohirisotto

Täysin jouluruokiin kyllästyneenä päätin tänään tehdä jotain uutta ruokaa kotoa löytyvistä aineksista, kun kaupat ovat kiinni. Jouluruuista oli jäljellä paistettua lohta, ja päätin rakentaa sen ympärille risoton. Ruoka on nopea ja helppo, ja resepti on täysin omasta päästäni. Risotossa hyvää on se, että se on helposti muunneltavissa. Lohirisotto on maukas ja suhteellisen terveellinen arkiruoka.

IMG_6982blog.jpg

Ainekset (2 annosta):

– pala lohta

– 1,5dl risottoriisiä

– 4dl kasvislientä

– 0,5dl valkoviiniä

– puolikas sipuli

– valkosipulin kynsi

– noin 0,5 dl pakasteherneitä

– pieni punainen paprika

– 1 kevätsipuli varsineen

– 10 kirsikkatomaattia

– loraus öljyä

– suolaa ja sitruunapippuria maustamiseen

 

Valmistus:

Silppua puolikas sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä kattilassa rypsiöljyn kera. Lisää risottoriisi ja kuullota sitä hetki sipulin kanssa. Lisää joukkoon valkoviini ja sekoita riisiä, kunnes se on imeytynyt lähes kokonaan. Kaada kasvislientä noin desi kerrallaan silloin tällöin riisiä sekoitellen. Odota, että neste imeytyy riisiin, ennen kuin lisäät sitä. Viimeisellä kerralla, kun lisäät nesteen, jätä riisi hautumaan kannen alle. Kypsennä lohi erikseen ja pilko se pienemmiksi palasiksi käyttäen esimerkiksi paistinlastaa. Mausta lohta halutessasi suolalla ja sitruunapippurilla. Paista pannulla pilkotut paprikat, herneet ja kevätsipuli sekä lisää lohenpalat niiden joukkoon. Kun riisi on kypsää (vaatii noin 18 minuuttia) ja edelleen selvästi kosteaa, lisää joukkoon kasvis-lohisekoitus. Kääntele joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit. Ne lämpenevät nopeasti, mutta maistuvat parhaalta, kun niitä ei ole paistettu liikaa. 

 

Onnellista uutta vuotta ruokien parissa, Berriesforbreakfast

koti ruoka-ja-juoma