Lumoavat sitruuna-valkosuklaakuppikakut

k2img_4180.jpg

k2img_4195.jpg

k2img_4188.jpg

k2img_4198.jpg

Nämä lumoavan makuiset sitruunakuppikakut ovat täydellinen pääsiäisherkku. Olen vielä aika huono kuppikakkujen kuorruttaja, mutta ehkä Italiasta ostettu uusi kuorrutussetti innostaa harjottelemaan lisää!

 

Ainekset (12 kuppikakkua)

120g margariinia

1,75dl sokeria

1 sitruunan kuori raasteena

2 kananmunaa

3,5dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

1dl maitoa

puolikkaan sitruunan mehu

Kuorrute

120g huoneenlämpöistä voita

2,5dl tomusokeria

50g sulatettua valkosuklaata

1tl vanilja-aromia

Valmistus

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitruunankuori. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe eri kulhossa keskenään. Riko munat sokerivaahtoon ja sekoita.

Kaada vähitellen kuiva-aineseos sekä maito ja sitruunamehu taikinan joukkoon. Sekoita, mutta älä vatkaa. 

Annostele muffiniuunivuoassa oleviin paperisiin muffinivuokiin taikina. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia (riippuen tykkäätkö rapeahkoista reunoista). 

Kuorrute

Vatkaa voita hetki yksinään. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon myös vesihauteessa sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa ja vanilja-aromi. Annostele kuorrutuspussiin ja kuorruta jäähtyneet kuppikakut. 

 

Sofia

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.