Lumoavat sitruuna-valkosuklaakuppikakut
Nämä lumoavan makuiset sitruunakuppikakut ovat täydellinen pääsiäisherkku. Olen vielä aika huono kuppikakkujen kuorruttaja, mutta ehkä Italiasta ostettu uusi kuorrutussetti innostaa harjottelemaan lisää!
Ainekset (12 kuppikakkua)
120g margariinia
1,75dl sokeria
1 sitruunan kuori raasteena
2 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1dl maitoa
puolikkaan sitruunan mehu
Kuorrute
120g huoneenlämpöistä voita
2,5dl tomusokeria
50g sulatettua valkosuklaata
1tl vanilja-aromia
Valmistus
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitruunankuori. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe eri kulhossa keskenään. Riko munat sokerivaahtoon ja sekoita.
Kaada vähitellen kuiva-aineseos sekä maito ja sitruunamehu taikinan joukkoon. Sekoita, mutta älä vatkaa.
Annostele muffiniuunivuoassa oleviin paperisiin muffinivuokiin taikina. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia (riippuen tykkäätkö rapeahkoista reunoista).
Kuorrute
Vatkaa voita hetki yksinään. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita joukkoon myös vesihauteessa sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa ja vanilja-aromi. Annostele kuorrutuspussiin ja kuorruta jäähtyneet kuppikakut.
Sofia