Maailman paras banaanileipä
Kaapissa oli jälleen muutama mustunut banaani lojumassa. Olen pitkään halunnut kokeilla banaanileivän valmistamista, ja ajattelin, että nyt on hyvä aika sille. Leipä oli superhelppo valmistaa ja se oli sitäkin herkullisempaa syödessä. Tähän jää pahasti koukkuun! Onneksi keittiössä näyttäisi taas olevan muutama ylikypsö banaani… Reseptin löysin Tanya Burrin Tanya bakes -kirjasta.
Ainekset
2 isoa kypsää banaania
150g leivontamargariinia
2dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1tl vanilja-aromia
3,5dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
Valmistus
Kuori banaanit ja survo ne perunasurvimella kulhossa. Jätä odottamaan sivuun.
Vatkaa huoneenlämpöinen leivontamargariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat ja vanilja-aromi. Tee kuiva-aineseos ja sekoita se taikinan joukkoon.
Sekoita isoa puulusikkaa apuna käyttäen banaanisurvos taikinan joukkoon. Kaada taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.
Nauti leipä siivuina ja paahda ne joko paahtimessa tai uunin grillivastuksen alla ja voitele.
Sofia