Maailman paras banaanileipä

k2img_1869.jpg

k2img_1882.jpg

Kaapissa oli jälleen muutama mustunut banaani lojumassa. Olen pitkään halunnut kokeilla banaanileivän valmistamista, ja ajattelin, että nyt on hyvä aika sille. Leipä oli superhelppo valmistaa ja se oli sitäkin herkullisempaa syödessä. Tähän jää pahasti koukkuun! Onneksi keittiössä näyttäisi taas olevan muutama ylikypsö banaani… Reseptin löysin Tanya Burrin Tanya bakes -kirjasta.

Ainekset 

2 isoa kypsää banaania

150g leivontamargariinia

2dl fariinisokeria

2 kananmunaa

1tl vanilja-aromia

3,5dl vehnä- tai sämpyläjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl suolaa

Valmistus

Kuori banaanit ja survo ne perunasurvimella kulhossa. Jätä odottamaan sivuun.

Vatkaa huoneenlämpöinen leivontamargariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat ja vanilja-aromi. Tee kuiva-aineseos ja sekoita se taikinan joukkoon. 

Sekoita isoa puulusikkaa apuna käyttäen banaanisurvos taikinan joukkoon. Kaada taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia.

Nauti leipä siivuina ja paahda ne joko paahtimessa tai uunin grillivastuksen alla ja voitele. 

 

Sofia

koti ruoka-ja-juoma