Maailman parhaat vegaanisuklaakeksit
Löysin Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta reseptin suklaakekseihin. En olisi uskonut, että vegaanit suklaakeksit voisivat onnistua näin hyvin ja maistua taivaallisille! Tämä on paras koskaan kokeilemani suklaakeksiresepti ja vielä hieman aikaisempia kokeilujanikin terveellisempi.
Ainekset (noin 20 keksiä)
2dl sokeria
1dl rypsiöljyä
0,5dl tummaa siirappia
reilu 0,5dl vettä
1tl vaniljasokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50g tummaa suklaata
0,5dl kaurahiutaleita
Valmistus
Rouhi suklaa isoiksi murusiksi. Vatkaa yhteen sokeri, öljy, siirappi ja vesi. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola ja siivilöi seos vatkattujen ainesten joukkoon.
Lisää seokseen suklaarouhe ja kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta käsissäsi palloja leivinpaperin päälle ja painele niistä noin sentin paksuisia keksejä. Paista 175C asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta keksit lastalla ritilän päälle jäähtymään ja anna kovettua. Nauti!
Sofia