Maailman parhaat vegaanisuklaakeksit

blogimg_1225.jpg

Löysin Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta reseptin suklaakekseihin. En olisi uskonut, että vegaanit suklaakeksit voisivat onnistua näin hyvin ja maistua taivaallisille! Tämä on paras koskaan kokeilemani suklaakeksiresepti ja vielä hieman aikaisempia kokeilujanikin terveellisempi. 

Ainekset (noin 20 keksiä)

2dl sokeria

1dl rypsiöljyä

0,5dl tummaa siirappia

reilu 0,5dl vettä

1tl vaniljasokeria

3,5dl vehnäjauhoja

1dl kaakaojauhetta

0,5tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

50g tummaa suklaata

0,5dl kaurahiutaleita

Valmistus

Rouhi suklaa isoiksi murusiksi. Vatkaa yhteen sokeri, öljy, siirappi ja vesi. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola ja siivilöi seos vatkattujen ainesten joukkoon.

Lisää seokseen suklaarouhe ja kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta käsissäsi palloja leivinpaperin päälle ja painele niistä noin sentin paksuisia keksejä. Paista 175C asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta keksit lastalla ritilän päälle jäähtymään ja anna kovettua. Nauti!

Sofia

koti ruoka-ja-juoma