Maukkaat avokado-browniet
En olisi uskonut, että browniet, joissa voi on korvattu kahdella avokadolla, voisivat olla näin upean makuisia! Vehnäjauhojen tilalle jauhotin manteleita tekien näistä brownieista vielä gluteenittomiakin. Reseptin löysin blogista Half baked harvest, joka on yksi suosikkiblogeistani.
Ainekset
Browniet
30+30g tummaa suklaata
2 kypsää avokadoa
1dl sokeria
1tl pikakahvijauhetta
1tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
1dl tummaa kaakaojauhetta
1,25dl manteleita
ripaus suolaa
Kuorrute
0,5dl vaahterasiirappia
0,5dl kookosöljyä
60g tummaa suklaata
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
Valmistus
Sulata 30g suklaasta vesihauteessa. Surauta sauvasekottimella avokadojen hedelmäliha, sokeri, pikakahvijauhe ja vanilja-aromi tasaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja kananmunat ja sekoita.
Tee tehosekoittimella manteleista hienoa jauhoa, ja sekoita jauho, suola ja siivilöity kaakaojauhe taikinaan. Rouhi loput 30g tummasta suklaasta ja kääntele ne taikinan joukkoon. Voitele pieni, neliönmuotoinen uunivuoka ja levitä taikina siihen tasaisesti. Paista uunissa 25-35 minuuttia 175 celsiusasteessa, kunnes browniet ovat kypsiä, mutta meheviä keskeltä.
Sulata kuorrutteeseen 60g tummaa suklaata, vaahterasiirappi ja juokseva kookosöljy yhteen vesihauteessa. Poista vesihauteesta ja siivilöi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon. Levitä täyte kypsien, hieman jäähtyneiden brownieiden päälle tasaisesti. Anna brownieiden jäähtyä noin tunnin, leikkaa kuutioiksi ja nauti maidon tai kahvin kera.
Sofia