Mausteinen couscous kukkakaalista
Kukkakaali-couscous saa kunnian olla Cosy cookingin sadas resepti, jee!
Löysin jälleen Elina Innasen kirjasta Vegaanin keittiössä hauskankuuloisen reseptin, jossa kukkakaali naamioidaan couscoukseksi. Soveltelin reseptiä kuitenkin vähän omaan makuuni. Olin aivan yllättynyt, miten paljon tämä ruoka oikeasti näyttää couscoukselta, vaikka sitä ei ole käytetty ollenkaan. Joka tapauksessa maku oli aivan hurmaava kivalla itämaisella twistilla mausteiden ansiosta.
Viikonloppuna tekemiäni kvinoa-quenneleja jäi yli reilusti, ja lämmitin niitä sitten tämän ruuan kanssa ja NAM! Kukkakaalicouscous ja quenellit olivat täydellinen yhdistelmä!
Ainekset (kahdelle)
puolikas kukkakaali (n. 350g)
1dl vihreitä linssejä (kypsinä)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1tl juustokuminaa
1tl jauhettua korianteria
0,5tl kurkumaa
0,5tl suolaa
1 klementiinin mehu
2rkl kuivattuja karpaloita
5 saksanpähkinää
0,5dl tuoretta persiljaa
Valmistus
Keitä linssit valmiiksi suolatussa vedessä tai kasvisliemikuution kera.
Pilko kukkakaali pienemmiksi osiksi ja laita sen kukinnot monitoimikoneeseen. Hienonna, kunnes rakenne muistuttaa couscousta. Tee sama kukkakaalin varsille.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä öljyssä pannulla hetki. Lisää mausteet ja sekoittele.
Kaada joukkoon kukkakaalimurut ja kypsät, valutetut linssit. Paista keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja purista klementiinin mehu joukkoon. Hienonna kuivatut karpalot, persilja ja saksanpähkinät ja sekoita ne couscouksen joukkoon. Nauti esimerkiksi kvinoa-quennellien kanssa!
Sofia