Mausteinen katkarapucurry

Olen curry-ruokien suurin ystävä. Tällä hetkellä listallani on kokeilla uusia katkarapureseptejä ja ilokseni löysin tämän kuin minulle tehdyn katkarapucurryn!

blogimg_1453.jpg

Tämä helppo resepti on terveellinen ja hyvä täyttävä ruoka urheilijallekin. Kun käytät tummaa riisiä vaalean riisin sijasta, saat annokseesi paljon kuituja sekä hitaita hiilihydraatteja ja makukin rikastuu. Tästä tuli minulle ehdottomasti uusi lempiruoka! Reseptin löysin Valion sivuilta ja muokkasin sitä hieman omaan makuuni.

img_7128aineksetmutti.jpg

Herkullisen katarapucurryn resepti:

Ainekset (kahdelle tai kolmelle)

– 3dl tummaa riisiä

– 6dl vettä riisin keittämiseen

– 0,5tl suolaa keitinveteen

– 1 pieni sipuli hienonnettuna

– 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

– puolikas paprika pilkottuna

– 3tl currytahnaa (esim. Rajah Mild curry paste)

– vajaa tölkillinen tomaattimurskaa (Mutti)

– 1,5dl kevytruokakermaa

– 160g katkarapuja

– 1tl inkiväärimaustetta

– maustemitallinen chilimaustetta

Valmistus

Keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan. Kuullota wokkipannulla sipulit ja lisää joukkoon paprikat. Lähes samantien voit lisätä joukkoon myös currytahnan, siitä tulee paistaessa aromit parhaiten esiin. Lisää joukkoon muutsin mausteet, tomaattimurska ja kevytkerma. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna, älä keitä etteivät katkaravut sitkisty. Annostele kypsä riisi lautaselle ja kaada päälle reilusti katkarapukastiketta. Nauti!

blogimg_1446.jpg

Mausteisia makuja, Berriesforbreakfast

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Mieli